menu
понеделник, 12 октомври 2020 г.
Кифли с колбас
Продукти :
200 мл топла вода
200 мл кисело мляко
100 мл олио
1 ч. л. захар
1 с. л. сол / равна /
14 гр суха мая или 42 г прясна мая
780 г брашно
Още :
Лютеница, колбас, кашкавал
1 яйце за намазване
Сусам за поръсване
Приготвяне :
В пресято брашно добавете сол, захар, суха мая, топла вода, кисело мляко, олио и замесете меко тесто. Оставете са втаса.
Втасалото тесто разделете на 16 равни части. Всяка разточвате продълговато. От едната страна, до средата разрязвате на ленти, но не до края. От другата страна намазвате с малко лютеница, слагате салам и кашкавал нарязан тънки ленти. Прихлупвате от двата края и навивате на руло. Редите в тава с хартия едно до друго или оставяте разстояние. Оставете да втасат, намажете с леко разбито яйце и печете в загряна фурна на 180 градуса, до готовност.
Ако използвате прясна мая, то тогава трябва да шупне в топлата вода.
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
10/11/2015 - 1 Comments
23/05/2020 - 3 Comments
04/05/2016 - 1 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар