menu

понеделник, 12 октомври 2020 г.

Кифли с колбас



Продукти :

200 мл топла вода 
200 мл кисело мляко 
100 мл олио
1 ч. л. захар
1 с. л. сол / равна /
14 гр суха мая или 42 г прясна мая
780 г брашно 

Още :

Лютеница, колбас, кашкавал 
1 яйце за намазване 
Сусам за поръсване 


Приготвяне :

В пресято брашно добавете сол, захар, суха мая, топла вода, кисело мляко, олио и замесете меко тесто. Оставете са втаса. 
Втасалото тесто разделете на 16 равни части. Всяка разточвате продълговато. От едната страна, до средата разрязвате на ленти, но не до края. От другата страна намазвате с малко лютеница, слагате салам и кашкавал нарязан тънки ленти. Прихлупвате от двата края и навивате на руло. Редите в тава с хартия едно до друго или оставяте разстояние. Оставете да втасат, намажете с леко разбито яйце и печете в загряна фурна на 180 градуса, до готовност. 

Ако използвате прясна мая, то тогава трябва да шупне в топлата вода. 


Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com













Vanya_Djordjevich_signature






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице