menu

неделя, 18 октомври 2020 г.

Печиво на конци.

 



Продукти:

375 мл прясно мляко
40 гр прясна мая
1 с.л. захар
140 г кисело мляко
2 яйца
200 мл олио
1 с.л. сол
1 пакетче бакпулвер
1 кг брашно

Още:
100 г меко масло
1 яйце за намазване
сусам за поръсване
По желание плънка от сирене, кашкавал....

Приготвяне:
   
В топло прясно мляко добавете мая, захар и 2 с.л. от брашното. Оставете да шупне.
В пресято брашно добавете сол, бакпулвер, кисело мляко, леко разбити яйца, олио и шупналата мая. Замесете меко тесто. Оставете да втаса. Втасалото тесто разделете на 10 равни части, оформете топчета, покриите и оставете 10 мин. 
Всяко топче, разточете правоъгълно на малка кора 20 см. Намажете с меко масло и навиите на руло. Оставете настрана и покриите. По същия начин и останалите 9 топчета тесто. 
Взимате първото направено руло и започвате да усуквате и разширявате, като придърпвате. Така всяко следващо. Като завършите, отново започвате от първото и отново усуквате и разширявате. Повтаряте все така, докато не достигнат дължината на тавата на фурната. С 4 повторения, достигнаха дължината на фурната. Редете в тавата на фурната с хартия за печене. Оставете да втаса, намажете с леко разбито яйце и печете в загряна фурна на 180 градуса. 


Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com






































Авторска рецепта. 
Vanya_Djordjevich_signature

4 коментара:

  1. Наистина питки на конци...Страхотни! Браво!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотно тесто се получава, супер вкусно печиво! Вече любимо. Следващият път ще опитам да го сплета в питка. Благодаря, Ваня!

    ОтговорИзтриване
  3. Може ли да се оформи по друг начин?

    ОтговорИзтриване
  4. Огромно благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице