menu

неделя, 25 октомври 2020 г.

Виенски - пунш сладки



Продукти :

230 г масло на стайна температура 
130 г пудра захар
100 г бланширани смлени бадеми
280 г брашно 

За плънка :

Мармалад от кайсии 
50 г шоколад за готвене 
2 с. л. ром

За глазура:

200 г пудра захар 
3-4 с. л. вряла вода
1 капка червена боя

Приготвяне :

Включете фурната на 180 градуса. 
С миксер разбийте масло с пудра захар. Добавете смлени бадеми и брашно. Замесете тесто. Разделете на две части. Всяка разточвате на кора 0,5 см. Вадите кръгли форми, с форма 2-3 см. Редите в тава с хартия. Печете в загряна фурна, около 8 мин или, докато не забележите, че крайщата започват да променят цвят. Изрезките от първото и второто разточване примесете и разточете на кора 0,5 см, върху лист хартия за печене. Прхвърлете в тавата заедно с хартията и печете по същия начин. Охладете 
Пригответе пълнежа за сладките. 
Охладената кора натрошете на ситно. Добавете ром, разтопен шоколад и по-малко от мармалада, докато не получите смес, която не е рядка, а достатъчно гъста и лека за мазане. На една половинка сложете 1 ч. л. от сместа и похлупете. Притиснете и излишното, което излиза оберете с пръст. По същия начин и останалите. 
В пудра захар добавяйте вряла вода, лъжица по лъжица, докато не получите гъста глазура. Добавете капка боя, за да получите нежен, розов цвят. Топвайте сладките от едната страна в глазарута. 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com


Vanya_Djordjevich_signature



























Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице