menu
!doctype>
неделя, 25 октомври 2020 г.
Виенски - пунш сладки
Продукти :
230 г масло на стайна температура
130 г пудра захар
100 г бланширани смлени бадеми
280 г брашно
За плънка :
Мармалад от кайсии
50 г шоколад за готвене
2 с. л. ром
За глазура:
200 г пудра захар
3-4 с. л. вряла вода
1 капка червена боя
Приготвяне :
Включете фурната на 180 градуса.
С миксер разбийте масло с пудра захар. Добавете смлени бадеми и брашно. Замесете тесто. Разделете на две части. Всяка разточвате на кора 0,5 см. Вадите кръгли форми, с форма 2-3 см. Редите в тава с хартия. Печете в загряна фурна, около 8 мин или, докато не забележите, че крайщата започват да променят цвят. Изрезките от първото и второто разточване примесете и разточете на кора 0,5 см, върху лист хартия за печене. Прхвърлете в тавата заедно с хартията и печете по същия начин. Охладете
Пригответе пълнежа за сладките.
Охладената кора натрошете на ситно. Добавете ром, разтопен шоколад и по-малко от мармалада, докато не получите смес, която не е рядка, а достатъчно гъста и лека за мазане. На една половинка сложете 1 ч. л. от сместа и похлупете. Притиснете и излишното, което излиза оберете с пръст. По същия начин и останалите.
В пудра захар добавяйте вряла вода, лъжица по лъжица, докато не получите гъста глазура. Добавете капка боя, за да получите нежен, розов цвят. Топвайте сладките от едната страна в глазарута.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар