menu
неделя, 1 ноември 2020 г.
Франзели с бира
Продукти:
750 г брашно
7 г суха мая
2 ч. л. захар
2 ч. л. сол
2 с. л. зехтин
500 мл бира на стайна температура
Приготвяне :
В пресято брашно добавете сол, захар, суха мая, зехтин и с постепенно добавяне на бира замесете меко, леко лепящо тесто. Това да не Ви притеснява. Покрийте и оставете да втаса. Втасалото тесто изсипете на плот поръсен с брашно. Поръсете тестото и отгоре с брашно и леко с пръсти притискате да оформите малък правоъгълник. Разрежете тестото на 6 части и всяка опъвате да се разшири, до голимината на тавата на фурната. Редете върху хартия за печене, като правите плисета с хартията, за да отделяте франзелите една от друга. Ще Ви трябват два листа хартия. Покрийте и оставете да втасат.
Загрейте фурната на 230 градуса, а на дъното сложете съд с вода. С остър нож, направете разрези по франзелите и печете, до готовност.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
30/01/2016 - 2 Comments
30/04/2017 - 11 Comments
25/12/2019 - 5 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар