menu

неделя, 1 ноември 2020 г.

Франзели с бира



Продукти:

750 г брашно
7 г суха мая
2 ч. л. захар
2  ч. л. сол
2 с. л. зехтин
500 мл бира на стайна температура 

Приготвяне :

В пресято брашно добавете сол, захар, суха мая, зехтин и с постепенно добавяне на бира замесете меко, леко лепящо тесто. Това да не Ви притеснява. Покрийте и оставете да втаса. Втасалото тесто изсипете на плот поръсен с брашно. Поръсете тестото и отгоре с брашно и леко с пръсти притискате да оформите малък правоъгълник. Разрежете тестото на 6 части и всяка опъвате да се разшири, до голимината на тавата на фурната. Редете върху хартия за печене, като правите плисета с хартията, за да отделяте франзелите една от друга. Ще Ви трябват два листа хартия. Покрийте и оставете да втасат. 
Загрейте фурната на 230 градуса, а на дъното сложете съд с вода. С остър нож, направете разрези по франзелите и печете, до готовност. 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com













Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Банички

  • ВЪРТЯНА МАКЕДОНСКА ПИТА СЪС СИРЕНЕ30/01/2016 - 2 Comments
  • Кифлички за чудо и приказ30/04/2017 - 11 Comments
  • Най-сполучливата рецепта за сладки 25/12/2019 - 5 Comments