menu

неделя, 1 ноември 2020 г.

Кроасани



Продукти :

500 г брашно 
60 г захар 
7 г суха мая
1 ч. л. сол 
150 мл прясно мляко 
150 мл вода
40 г масло

Още :

250 г масло 

1 жълтък + 1 с. л. прясно мляко 

Приготвяне :

В пресято брашно добавете сол, захар, суха мая, прясно мляко, топла вода и замесете меко тесто. Тестото се доизмесва, с 40 г масло. Готовото тесто сложете в намазана съд с масло и  капак подходящ за хладилника. Сложете тестото в хладилник, за поне 4 часа или през ноща.
Вземете лист хартия за печене и в средата начертайте квадрат 20-20 см. Обърнете хартията с начертаното на долу, все още ще виждате очертаното, тя е прозрачна. Маслото нарежете на плочки и ги наредете в очертаното. Сгънете хартията, като писмо и минете с точилката, така маслото ще се съедини и ще стане, като цяло. Оставете така в хладилник. 
Охладеното тесто извадете върху плот с брашно. Разточете на 20-40 см. На единият край сложете охладеното масло и покрийте с останалото тесто. Крайщата леко притиснете да се залепят. Започвате да точите само продълговато. Трябва да остане 20 см широко и да стане дълго 60 см. Прихлупвате от едната страна до половината и от другата страна до половината и още веднъж, все едно затвряте книга. Увийте в хартия за печене и сложете в хладилник, за 1 час. Повторете разточването и сгъването още 2 пъти, като оставяте в хладилника. 
Готовото тесто разточете продълговато и тънко и разрежете, като за кифлички. Широката част да е 8 см. Направете разрез 1,5 см  и навивате, като опъвате върха. Редете в тава с хартия, на разстояние една от друга. Оставете да втаса, намажете със смес от прясно мляко и жълтък. Печете на 200 градуса, до готовност. 

За направата на кроасаните е необходимо време, качествено масло и брашно с 12 г белтък. Уникални! 


Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Vanya_Djordjevich_signature







В този момент пристигат гостите ми и аз забравих да снимам. 😬
Снимки за презентация също нямам, изядени са на момента. 










Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице