menu

неделя, 8 ноември 2020 г.

Сусамени балончета




Продукти :


650 г брашно 
7 г суха мая 
1 с.л. захар 
1 ч. л. сол
400 мл прясно мляко 

Още :

40 мл прясно мляко 
Сусам
Олио за пържене 

Приготвяне :

В пресято брашно добавете суха мая, захар, сол и топло прясно мляко. Замесете тесто. Оставете 30 мин в топла фурна. 
Разделете тестото на 6 части. Оформете топчета. Всяко сплесквате с ръка и нсмазвате с прясно мляко. От страната с прясно мляко, топвате в сусам и притискате да се залепи, колкото може повече сусам. Слагате на плот поръсен с брашно със сусама на горе и разточвате кръгла кора една педя. Разрязвате на 4 или 6 части, като за кифлички. По същия начин, направете и останалите 5 топчета. Загрейте олио. Пускате бухтичките със сусама на горе. С лъжица загребвате от врящото олио и ги поливате от горе, докато се надуят хубаво. След това, обръщате обратно и пържите, до готовност. Вадете върху кухненска салфетка. 


Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com



























Извор https://m.youtube.com/watch?feature=share&v=RPDCp_oXJzE
Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице