menu
!doctype>
събота, 7 ноември 2020 г.
Белтъчна глазура / декорация на къпкейк и торти /
Продукти :
2 белтъка / яйца размер М /
90 грама захар
90 г г желираща захар 2:1
60 мл вода
Термометър!
Дозата е за украса на торта 20 см или 6 бр мъфини!
Приготвяне :
Препоръчва се използване настолен миксер!
В чиста, подсушена метална купа добавете белтъците и почвате да разбивате на най-силната скорост на миксера.
През това време, сложете на котлона вода, захар и желираща захар. Варете на средна температура, като сложите и термометър. След като достигне 120-122 градуса се сипва на тънка струйка в купата с белтъците / без да спирате миксера /, и продължавате да разбивате още 15-20 мин, или до охлаждане на купата от външната страна.
Този крем е подходящ за измазване на торти, стабилен за използване на всякакви видове шприц. Формите се запазват с дни, не се напуква след охлаждане в хладилник.
Белтъчния крем се използва върху охладени торти, които са направени с ганаш, маслен крем, Дулсе де лече маслен крем...., не се използва върху влажни кремове от рода на крем с маскарпоне, крема сирене и др.
Подходящ за декориране на мъфини.
Най - сполучливата рецепта за къпкейк / мъфини / украсени с този крем ще намерите тук: https://privanya.blogspot.com/2020/11/blog-post_7.html?m=1
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
jalira6tata zahar sas drugo mojeli da se zameni.
ОтговорИзтриване