menu

събота, 19 декември 2020 г.

Постна баница с праз и картофи



Продукти :

500 г кори за баница 

1 голям праз 
1 глава лук 
1 кг картофи 
Сол
Чер пипер 
Чубрица 
1 ч. л. червен пипер / равна /
6,7 с. л. олио 

100 мл газирана вода
100 мл олио 

Приготвяне :

Обелете, измийте и настържете картофите на едрото на рендето. Посолете и добавете чер пипер. Слагам по повече, защото се отделя, като се изцедят. 
В голям и дълбок тиган на котлона добавете 6,7 с. л. олио, нарязан лук на ситно и праз на ситно. Пържете на бавен огън, докато омекне. Добавете настърганите картофи, като ги изцеждате с ръце. Добавете още малко сол, чер пипер, чубрица, червен пипер. Разбъркайте и веднага махнете от котлона. 
В купичка смесете газирана вода и олио. 
Взимате една кора и я напръскайте с вода и олио. Сложете втора върху нея. И нея напръскайте. Сложете обилно от картофената смес, върху цялата кора и навийте на руло, а след това на охлюв и сложете в центъра на тава 32 см с хартия на дъното. Всяко следващо направено руло увивате около предходното. С останалата течност поръсете баницата от горе. Печете на 180 градуса, до готовност. 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com





















Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице