menu

сряда, 9 декември 2020 г.

Залъчета със сирене Камамбер



Продукти :

250 гр сирене Камамбер / една опаковка /

260 г брашно 
120 мл прясно мляко 
5 г суха мая 
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1/2 яйца / останалото за намазване преди печене /
40 мл олио 

Приготвяне :

В съд добавете брашно, захар, сол, суха мая и разбъркайте. Добавете топло прясно мляко, половин яйце / разбийте яйцето с вилица и сипете половината /, олио и замесете меко тесто. Покрийте и оставете да втаса. 
Тава 26 см покрийте с хартия за печене. В средата на тавата сложете сиренето, заедно с дървената опаковка. От тестото правете малки топчета 13-15 г. Трябва да са малки, като залъчета. Редете почти едно до друго, около дървената опаковка на сиренето. Втори ред по същия начин и остават няколко, които разпределяте равномерно, като трети ред. Оставете покрито, само до загряване на фурната на 180 градуса. Намажете с останалото яйце и печете, до готовност. Сервира се топло. 


Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Авторска рецепта. 





Vanya_Djordjevich_signature



















3 коментара:

  1. Здравейте!Прекрасна рецепта! Може ли да се използва, сирене бри?

    ОтговорИзтриване
  2. Имам два въпроса:
    - за маята, защо не е както другите Ви тестени рецепти (шупнете маята в млякото със захар и малко от брашното);
    - колко време трябва да е първоначалното втасване?
    Благодаря.

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице