menu
четвъртък, 28 януари 2021 г.
Канелени рулца
Продукти :
200 мл прясно мляко
100 г захар
40 г прясна мая
40 г царевично нишесте
5 с. л. вода
80 г меко масло
Около 500 г брашно
За плънка :
150 г захар
60 г масло
3 ч. л. канела
За крем:
80 г пудра захар
80 г маскарпоне или крема сирене
50 г масло
1 пакетче ванилова захар
Приготвяне :
В топло прясно мляко добавете, мая, 1 с.л. от захарта и 1 с.л. от брашното. Оставете да шупне. Смесете нишесте, вода и меко масло.
В пресято брашно добавете сол, шупналата мая, нишестето и замесете меко тесто. Оставете да втаса.
Смесете захар, разтопено масло и канела.
Втасалото тесто разточете на правоъгълна кора 30-40 см, тънка 0,5 см. Намажете с канелената смес. Навийте на руло и нарежете на парчета 2,3 см. Редете в тава 32 см, с хартия на дъното и на разстояние едно от друго. Оставете да втасат. Печете в загряна фурна на 180 градуса.
През това време разбийте с миксер до побеляване масло, пудра захар и маскарпоне.
Готовите рулца оставете 10 мин и ги намажете с крема обилно.
Внимание, адски вкусни!!!!!
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

![]() |
![]() |
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
03/07/2020 - 0 Comments
25/04/2020 - 0 Comments
24/04/2016 - 0 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар