menu
вторник, 2 февруари 2021 г.
Бухтички
2 яйца
2 с. л. захар
1 пакетче ванилова захар
360 г гъсто кисело мляко
1/2 ч. л. сол
1 пакетче бакпулвер
Около 300 г брашно за гъста каша кората на един лимон.
Още :
Олио за пържене
Пудра захар за поръсване
Приготвяне :
В съд добавете яйца, захар, ванилова захар.
Разбивайте с бъркалка поне 2 мин. Добавете кисело мляко и по - малко смесено брашно със сол и бакпулвер, лимонова кора, до получаване на гъста каша. Покрийте и оставете 15 мин
Загрейте олио на средна температура. Топите чаена лъжичка във вода и загребвате от сместа, която захващате с шепа, като пропускате между палеца и показалеца. Пържете до готовност. Вадете върху кухненска салветка.
По желание може да добавите шепа стафиди в сместа, предварително натопени в ром.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
10/10/2015 - 0 Comments
19/10/2019 - 2 Comments
11/02/2018 - 0 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар