menu

петък, 5 февруари 2021 г.

Понички с крем




Продукти :

250 мл прясно мляко 
25 г прясна мая 
120 г разтопено масло 
70 г захар 
1 яйце
3 жълтъка 
Кората на един лимон 
1 ч. л. сол / равна /
Около 600 г брашно 

За крем:

500 мл прясно мляко 
1 пакетче пудинг ванилия / 40 г /
5 с. л. захар 
50 г масло 

Още :

Олио за пържене 
Пудра захар за поръсване 

Приготвяне :

В топло прясно мляко добавете 1 с.л. от захарта, мая и 3 с.л. от брашното. Разбъркайте и оставете да шупне. 
В шупналата мая добавете останалата захар, яйце, жълтъци, разтопено и охладено масло, лимонова кора и с постепенно добавяне на смесено брашно със сол, замесете меко тесто, което трябва да остане леко лепящо. Оставете да втаса. 
Докато втасва тестото, направете крема по описание на пакетчето. Махнете от котлона и добавете масло. Разбъркайте да се разтопи, покрийте със стреч фолио директно по повърхността и оставете да се охлади. 
От втасалото тесто оформете топчета от 55 до 60 г. Редете в тава с хартия за печене, поръсена леко с брашно, на разстояние едно от друго. Покрийте и оставете да втасат, около 30 мин. Пържете в олио, загрято на ниска температура. От 9 възможни степени, пържим на 4, като пускате топчетата на първо на страната на която са били в тавата, но на горе. Пържат се първо похлупени около 3 мин, а след това се обръщат и се пържат до готовност, но не се похлупват. Готови вадете върху кухненска хартия. Още топли пълнете с крем и поръсвате с пудра захар. 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com



















Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Банички

  • КЕКС С ЛОКУМ15/05/2015 - 3 Comments
  • Експлозия от ароматно тесто, кашкавал, моцарела и вкусна заливка.31/03/2016 - 6 Comments
  • ПИРОЖКИ03/11/2015 - 6 Comments