menu

неделя, 7 февруари 2021 г.

Бухти с кефир




Продукти :

2 яйца 
300 мл кефир 
70 г разтопено масло 
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар 
1 пакетче бакпулвер 
Около 530 г брашно за меко тесто 

Още : 

Олио за пържене 

Приготвяне :

В леко затоплен кефир добавете яйца, захар, разтопено масло и с постепенно добавяне на брашно смесено със сол и бакпулвер, се замесва много меко тесто. Оставете покрито 10 мин. 
През това време загрейте олио на средна температура. От 9 възможни степени, на 7. 
Разточете тесто на 1 см. Вадете кръгове с чаша и пържете, до готовност. Вадете върху кухненска хартия. 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com























Извор:https://m.youtube.com/watch?v=NY-Lr9KM9uE&feature=share

Vanya_Djordjevich_signature

1 коментар:

  1. Тъй като ми е трудно да намеря кефир, дали е възможно да го заместя с по-гъст айрян?

    ОтговорИзтриване

Банички

  • Шам пита03/07/2020 - 0 Comments
  • ШПРИЦ ПОНИЧКИ10/10/2014 - 4 Comments
  • Многолистна погача със сирене 11/03/2022 - 0 Comments