menu

сряда, 17 февруари 2021 г.

Баклава с крем 2




Продукти :

1 пакет кори за баклава 
125 г масло за намазване на корите 
Смлени ядки / орехи, лешници/

1 л прясно мляко 
70 г захар 
4 яйца 
100 г грис
Кората на 1 лимон 
2 пакетчета ванилова захар 
40 г масло 

За сиропа :

450 г захар 
450 мл вода 
2 пакетчета ванилова захар 
По желания няколко резенчета лимон 

Пръчака за навиване, а в моя случай от дървена закачалка. 

Приготвяне :

В съд на котлона сложете вода, захар и ванилова захар. След завиране варете 15 мин. Оставете сиропа да се охлади. 
В съд на котлона сложете грис, захар, ванилова захар, лимонова кора, яйца, прясно мляко. Разбъркайте с бъркалка и варете крема на средна температура, докато започне да прави балончета. Махнете от котлона, добавете бучка масло, разбъркайте и оставете настрани. 
Разтопете масло. 
Всяка кора се маже с 2 с.л. масло и се поръсва със смлени ядки. От късата страна сложете пръчката и навийте на руло, като спрете на 4 см преди края. Избутвате с двете ръце навътре и изваждате от пръчката. Събирате двата края в кръг, а не навитата част от кората остава в средата за основа на крема. Редите в тава намазана с масло. С останалото масло намажете баклавичките и в средата сипвате от крема по-малко. Печете на 160 градуса в загряна фурна, до хубав кафеникав цвят. Още топли се заливат, с охладения сироп. 


От крема ми остана малко. Сипах в чашка и добавих плодове 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Авторска рецепта. 





















Авторска рецепта. 
Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице