menu
!doctype>
сряда, 17 февруари 2021 г.
Баклава с крем 2
Продукти :
1 пакет кори за баклава
125 г масло за намазване на корите
Смлени ядки / орехи, лешници/
1 л прясно мляко
70 г захар
4 яйца
100 г грис
Кората на 1 лимон
2 пакетчета ванилова захар
40 г масло
За сиропа :
450 г захар
450 мл вода
2 пакетчета ванилова захар
По желания няколко резенчета лимон
Пръчака за навиване, а в моя случай от дървена закачалка.
Приготвяне :
В съд на котлона сложете вода, захар и ванилова захар. След завиране варете 15 мин. Оставете сиропа да се охлади.
В съд на котлона сложете грис, захар, ванилова захар, лимонова кора, яйца, прясно мляко. Разбъркайте с бъркалка и варете крема на средна температура, докато започне да прави балончета. Махнете от котлона, добавете бучка масло, разбъркайте и оставете настрани.
Разтопете масло.
Всяка кора се маже с 2 с.л. масло и се поръсва със смлени ядки. От късата страна сложете пръчката и навийте на руло, като спрете на 4 см преди края. Избутвате с двете ръце навътре и изваждате от пръчката. Събирате двата края в кръг, а не навитата част от кората остава в средата за основа на крема. Редите в тава намазана с масло. С останалото масло намажете баклавичките и в средата сипвате от крема по-малко. Печете на 160 градуса в загряна фурна, до хубав кафеникав цвят. Още топли се заливат, с охладения сироп.
От крема ми остана малко. Сипах в чашка и добавих плодове
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Авторска рецепта.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар