menu

понеделник, 22 февруари 2021 г.

Най-вкусните милинки





Продукти:

100 мл вода
20 г прясна мая
1 с.л. захар 
250 мл прясно мляко 
1 с.л. сол
550 г брашно 

Още :

300 г сирене 
1 яйце 
100 г масло
3 с.л. прясно мляко 

Приготвяне :

В топла вода добавете мая, захар и 1 с. л. от брашното. Оставете да шупне. 
Във втасалата мая добавете топло прясно мляко и с постепенно добавяне на брашно, смесено със сол, замесвате меко тесто. Покрийте и оставете да втаса. 
През това време разтопете масло. 
Намачкайте сирене с вилица и добавете яйце. Разбъркайте. Отделете 1 с.л. от тази смес, тя ще служи за намазване. 
Втасалалото тесто разточете на правоъгълна кора с дебелина 0,7 см. Разрежете я на 12 равни части. На всяка част сложете от сиренето и навийте на рулце. Всяко руло топвате в разтопено масло и редите в тава (с размери 28см на 16см). Покрийте и оставете 20 мин. 
През това време в сиренето, което отделихте добавяте 3 с.л. прясно мляко. Намажете милинките с тази смес и печете на 180 градуса в загрята фурна.
След 10 мин покрийте и печете до готовност. 

Видео рецепта ще намерите в YouTube. 

Заповядайте във фейсбук групата "В моята кухня"
и в кулинарния ми канал в YouTube.
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Vanya_Djordjevich_signature




6 коментара:

  1. Здравей Ваня. Беше ми много приятно да те видя . Въобще не се съмнявам за вкуса, защото каквото съм направила от твоите рецепти на сто процента е вкусотика. Непременно ще ги пробвам.
    Катя

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна рецепта,аз ги омесвах и втасваха даже в хлебопекарна.

    ОтговорИзтриване
  3. Невероятно вкусни!

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте! Може ли да се замени прясната мая със суха и каква е пропорцията? Благодаря.

    ОтговорИзтриване
  5. прекрасни,редовно ги правя,само слагам и малко настърган кашкавал в плънката

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотна си Ваня не се и съмнявам че ще са уникални.Ще пробвам задължително.

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице