menu
понеделник, 22 февруари 2021 г.
Най-вкусните милинки
Продукти:
100 мл вода
20 г прясна мая
1 с.л. захар
250 мл прясно мляко
1 с.л. сол
550 г брашно
Още :
300 г сирене
1 яйце
100 г масло
3 с.л. прясно мляко
Приготвяне :
В топла вода добавете мая, захар и 1 с. л. от брашното. Оставете да шупне.
Във втасалата мая добавете топло прясно мляко и с постепенно добавяне на брашно, смесено със сол, замесвате меко тесто. Покрийте и оставете да втаса.
През това време разтопете масло.
Намачкайте сирене с вилица и добавете яйце. Разбъркайте. Отделете 1 с.л. от тази смес, тя ще служи за намазване.
Втасалалото тесто разточете на правоъгълна кора с дебелина 0,7 см. Разрежете я на 12 равни части. На всяка част сложете от сиренето и навийте на рулце. Всяко руло топвате в разтопено масло и редите в тава (с размери 28см на 16см). Покрийте и оставете 20 мин.
През това време в сиренето, което отделихте добавяте 3 с.л. прясно мляко. Намажете милинките с тази смес и печете на 180 градуса в загрята фурна.
След 10 мин покрийте и печете до готовност.
Видео рецепта ще намерите в YouTube.
Заповядайте във фейсбук групата "В моята кухня"
и в кулинарния ми канал в YouTube.Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
21/02/2016 - 1 Comments
21/06/2020 - 1 Comments
04/03/2017 - 3 Comments
Здравей Ваня. Беше ми много приятно да те видя . Въобще не се съмнявам за вкуса, защото каквото съм направила от твоите рецепти на сто процента е вкусотика. Непременно ще ги пробвам.
ОтговорИзтриванеКатя
Страхотна рецепта,аз ги омесвах и втасваха даже в хлебопекарна.
ОтговорИзтриванеНевероятно вкусни!
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Може ли да се замени прясната мая със суха и каква е пропорцията? Благодаря.
ОтговорИзтриванепрекрасни,редовно ги правя,само слагам и малко настърган кашкавал в плънката
ОтговорИзтриванеСтрахотна си Ваня не се и съмнявам че ще са уникални.Ще пробвам задължително.
ОтговорИзтриване