menu

четвъртък, 22 април 2021 г.

Руло с моркови





Продукти :

3 яйца 
3 с. л. гореща вода 
150 г захар 
1 пакетче ванилова захар 
2 с.л. олио 
120 г ситно настърган морков
100 г смлени орехи 
Щипка сол
120 г брашно
40 г нишесте /царевично /
1 ч. л. бакпулвер 
1/2 ч. л. канела 

За крема :

100 г масло на стайна температура 
300 г крема сирене 
150 г пудра захар 

За декорация :

Смлени орехи 
Сладкарска сметана 

Приготвяне :

Разделете белтъци от жълтъците и разбийте белтъците със щипка сол. Оставете настрани. 
В купа смесете жълтъци, захар, ванилова захар, гореща вода и олио. Разбийте до побеляване. Към получената смес добавете моркови, на които предварително сте изцедили сока, смлени орехи и към получената смес добавете смесено брашно с нишесте, бакпулвер и канела.
Добавете и на два пъти разбитите белтъци, като разбърквате с шпатула много внимателно. 
Получената смес сипете в тавата на фурната, вурху хартия намазана с много малко олио. 
Разпределете сместа равномерно по дъното и не до края на тавата. Печете в загрята фурна на 180 градуса, около 10 мин. или до готовност. 
Готовият блат навийте на руло заедно с хартията и оставете 10 мин. След това развийте рулото, посипете с пудра захар обилно през цедка, сложете друга хартия и обърнете блата върху нея. Отново навийте на руло и оставете да се охлади напълно. 
Разбийте с миксер масло, до побеляване. 
Разбийте и крема сирене на стайна  температура  с пудра захар, само колкото да се съединят продуктите. Добавете маслото и разбъркайте крема. Отделете си много малко от крема, за измазване отвън. 
Охладеният блат намажете с крема и завийте на руло. Оставете в хладилника за 1 час. Прехвърлете върху поднос, измажете отвън с останалия крем, който отделихте и поръсете със смлени орехи. По желание декорирайте с разбита сметана. 


Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"


Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Vanya_Djordjevich_signature





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице