menu
четвъртък, 22 април 2021 г.
Руло с моркови
Продукти :
3 яйца
3 с. л. гореща вода
150 г захар
1 пакетче ванилова захар
2 с.л. олио
120 г ситно настърган морков
100 г смлени орехи
Щипка сол
120 г брашно
40 г нишесте /царевично /
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. канела
За крема :
100 г масло на стайна температура
300 г крема сирене
150 г пудра захар
За декорация :
Смлени орехи
Сладкарска сметана
Приготвяне :
Разделете белтъци от жълтъците и разбийте белтъците със щипка сол. Оставете настрани.
В купа смесете жълтъци, захар, ванилова захар, гореща вода и олио. Разбийте до побеляване. Към получената смес добавете моркови, на които предварително сте изцедили сока, смлени орехи и към получената смес добавете смесено брашно с нишесте, бакпулвер и канела.
Добавете и на два пъти разбитите белтъци, като разбърквате с шпатула много внимателно.
Добавете и на два пъти разбитите белтъци, като разбърквате с шпатула много внимателно.
Получената смес сипете в тавата на фурната, вурху хартия намазана с много малко олио.
Разпределете сместа равномерно по дъното и не до края на тавата. Печете в загрята фурна на 180 градуса, около 10 мин. или до готовност.
Готовият блат навийте на руло заедно с хартията и оставете 10 мин. След това развийте рулото, посипете с пудра захар обилно през цедка, сложете друга хартия и обърнете блата върху нея. Отново навийте на руло и оставете да се охлади напълно.
Разбийте с миксер масло, до побеляване.
Разбийте и крема сирене на стайна температура с пудра захар, само колкото да се съединят продуктите. Добавете маслото и разбъркайте крема. Отделете си много малко от крема, за измазване отвън.
Охладеният блат намажете с крема и завийте на руло. Оставете в хладилника за 1 час. Прехвърлете върху поднос, измажете отвън с останалия крем, който отделихте и поръсете със смлени орехи. По желание декорирайте с разбита сметана.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
07/09/2024 - 0 Comments
23/05/2023 - 0 Comments
15/06/2015 - 1 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар