menu

четвъртък, 20 май 2021 г.

Чийзкейк " Далматинче"





Продукти : 


200 г смлени бисквити 
80 г масло

900 г крема сирене / натурално /
200 г захар 
2 пакетчета ванилова захар / добавих и малко смляна ванилия /
100 г заквасена сметана 
4 яйца 

80 г черен шоколад 

Приготвяне :

В смлени бисквити добавете разтопено масло и разбъркайте. Получената смес сипете във форма за торта 24 см, изравнете и оставете настрани. 
Включете фурната на 150 градуса, с вентилатор, като на дъното сложите съд с вода. 
Разбийте крема сирене със захар и ванилова захар. Добавете заквасена сметана, и яйцата едно по едно, като след всяко добавяне разбърквате с миксера. От получената смес отделете 300 г, а останалата смес сипете във формата за торта, върху основата с бисквити. 
Разтопете шоколада в шътият съд, в който разтопихте маслото за основата с бисквити. Към разтопеният шоколад добавете 2 с.л. от отделената смес, разбъркайте и смесете със сместа. Прехвърлете в пош за еднократна употреба с накрайник за шприцоване по възможност остър и с малък отвор. Върха на накрайника забождате в крема само малко и изстисквате, докато на повърхността се получи шоколадово петно, като монета 50 ст. Започвате от средата на формата и на растение едно от друго. Печете в загратя фурна на 150 градуса, 1 час. Отворете фурната, извадете съда с вода и оставете чийзкейка да се охлади във фурната. След това охладте няколко часа в хладилник. 

Може да се използва и извара, като първо се разбие с пастор или чопър, до хубава кремообразна смес. 


Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"


Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Vanya_Djordjevich_signature



















Извор :
https://miremirc./2012/05/27/cheesecake с промени от моя страна. 

2 коментара:

  1. Ваня, харесва ми рецептата и ще е направя. Въпросът ми е дали мога да използвам кварк
    Катя

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей, Кате. Мисля, че може. И то е вид кремообразно сирене. Ако пробваш, сподели резултата и с нас. Поздрав

    ОтговорИзтриване

Вкусна зимнина

Есента пристъпва все по-бързо и по-бързо, с кошницата си богата на плодове и зеленчуци. И някак си ни се иска да съхраним това богатство ...