menu

понеделник, 24 май 2021 г.

Солена торта с тиквички



Продукти :

4 бр средно големи тиквички 
1 ч.л. сол
3 яйца 
5 с.л. брашно 
Чер пипер 
2 с.л. ситно нарязан копър 

Още :

200 г майонеза / страхотна става с домашна /
2 с.л. цедено кисело мляко 
2 скилидки чесън 
Сол на вкус 
2  бр големи домата или 4 бр по-малки 
Копър

Приготвяне :

Настържете тиквичките на едрото на рендето, посолете и оставете 10 мин. Изцеждате тиквичките с ръце, добавете чер пипер, ситно нарязан копър, яйца и брашно. Разбъркайте. 
Загрейте тиган 22 / 24 см на котлона. Сипете 2 с.л. олио и 2 с.л. от сместа с тиквички. Запечете, обърнете и от другата страна. Извадете готовото блатче, върху кухненска хартия. По същият начин направете още 3 блатчета. Оставете да се охладят. През това време си направете майонеза, нарежете малко копър за декорация и доматите на шайби. В майонезата добавете малко сол на вкус, цедено кисело мляко, пасирани скилидки чесън и разбъркайте. 
Сложете един блат върху чиния за сервиране. Намажете с 2 с.л. от майонезата смес. Сложете 4 шайби домати и покрийте със следващия блат. Върху последния блат поръсете и с копър. Охладете леко в хладилник и сервирайте. 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"


Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com


Vanya_Djordjevich_signature




























Идеята видях преди време в един клип, но промених по мой вкус. 

3 коментара:

  1. Здравейте!Може ли да се замени бялото брашно с хуск или с бадемово брашно?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте. Не използвам тези видове брашна и не мога да кажа.

      Изтриване
  2. Здравейте,
    Блатовете ми се разпаднаха,не ми се получи.

    ОтговорИзтриване

Вкусна зимнина

Есента пристъпва все по-бързо и по-бързо, с кошницата си богата на плодове и зеленчуци. И някак си ни се иска да съхраним това богатство ...