menu
!doctype>
понеделник, 24 май 2021 г.
Солена торта с тиквички
Продукти :
4 бр средно големи тиквички
1 ч.л. сол
3 яйца
5 с.л. брашно
Чер пипер
2 с.л. ситно нарязан копър
Още :
200 г майонеза / страхотна става с домашна /
2 с.л. цедено кисело мляко
2 скилидки чесън
Сол на вкус
2 бр големи домата или 4 бр по-малки
Копър
Приготвяне :
Настържете тиквичките на едрото на рендето, посолете и оставете 10 мин. Изцеждате тиквичките с ръце, добавете чер пипер, ситно нарязан копър, яйца и брашно. Разбъркайте.
Загрейте тиган 22 / 24 см на котлона. Сипете 2 с.л. олио и 2 с.л. от сместа с тиквички. Запечете, обърнете и от другата страна. Извадете готовото блатче, върху кухненска хартия. По същият начин направете още 3 блатчета. Оставете да се охладят. През това време си направете майонеза, нарежете малко копър за декорация и доматите на шайби. В майонезата добавете малко сол на вкус, цедено кисело мляко, пасирани скилидки чесън и разбъркайте.
Сложете един блат върху чиния за сервиране. Намажете с 2 с.л. от майонезата смес. Сложете 4 шайби домати и покрийте със следващия блат. Върху последния блат поръсете и с копър. Охладете леко в хладилник и сервирайте.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Идеята видях преди време в един клип, но промених по мой вкус.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Здравейте!Може ли да се замени бялото брашно с хуск или с бадемово брашно?
ОтговорИзтриванеЗдравейте. Не използвам тези видове брашна и не мога да кажа.
ИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванеБлатовете ми се разпаднаха,не ми се получи.