menu
петък, 28 май 2021 г.
Чийзкейк с боровинки /без печене /
Продукти : / форма 22 см /
За основа :
120 г какаово бисквити
70 г масло
За боровинково пюре:
350 г замразени боровинки / може и пресни /
100 г захар
За крема :
250 г маскарпоне
180 г захар
2 пакетчета ванилова захар
100 г сладкарска сметана
500 кремообразна извара
Още :
10 листа желатин
Приготвяне :
В смлени бисквити добавете разтопено масло. Разбъркайте и получената смес сипете във форма за торта или ринг 22 см. Ако използвате ринг, сложете го в средата на чиния или подноса, в който ще сервирате. За перфектен изглед, странично сложете лента ацетатно фолио. Изравнете бисквитите така, че да покрият дъното в тънък слой. Сложете в хладилника.
Аз, нямах какови бисквити и използвах 120 г смлени бисквити, 1 с.л. какао и 70 г масло.
В съд на котлона сложете 350 г боровинки и 100 г захар. След завиране варете 10 мин на средна температура, като от време на време разбърквате. Получената смес минете през цедка и готовото пюре разделете в две купички по равно. Оставете настрани.
Остатъка в цедката в никакъв случай не изхвърляйте, а си направете купичка, с кисело мляко, малко мед и останалото в
цедката. 😉
В съд смесете маскарпоне, захар и течна сметана. Разбивайте с миксер 2 мин. Добавете кремообразната извара и съединете с шпатула. 5 листа желатин натопете в студена вода. Едната част от боровинковото пюре прехвърлете в малка касерола и загрейте до завиране. Махнете от котлона и добавете желатина, като изцедите водата с ръце. Разбъркайте да се разтопи. Добавете и 2 с.л. от крема, разбъркайте да се получи еднородна смес и я сипете в крема. Разбъркайте с шпатула. Сипете крема върху основата с бисквити и оставете в хладилник.
Натопете осталият 5 листа желатин в студена вода. Останалото пюре от боровинки прехвърлете в малка касерола, като измерите количеството, налейте толкова вода, колкото е необходимо, за да получите 150 г. В моят случай, 128 г пюре и налях още 22 мл вода, за да получа 150 г пюре. Загрейте, до завиране. Махнете от котлона и добавете изцеден желатин. Разбъркайте да, се разтопи. Оставете 10 мин и сипете на тънка струйка във формата върху крема, като си подложете шпатулата така, че да се стича по нея а, не директно върху крема. Оставете няколко часа в хладилник и сервирайте.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 02/02/2020 - 0 Comments
- 20/06/2020 - 2 Comments
- 04/02/2018 - 3 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар