menu
неделя, 28 ноември 2021 г.
Коледна питка
Продукти:
175 мл прясно мляко
25 г прясна мая
2 ч.л. захар
70 г кисело мляко
1 яйце
100 мл олио
1/2 пакетче бакпулвер
1 ч.л сол
Около 500-550 г брашно за меко тесто
Още:
1 яйце за намазване
Приготвяне:
В топло, прясно мляко добавете мая, захар и 1 с.л. от брашното. Оставете да шупне.
В песятото брашно добавете сол, бакпулвер, кисело мляко, леко разбито яйце, олио, шупналата мая и замесете меко тесто. Оставете да втаса.
Втасалото тесто разделете на 6 равни части. Оформете по начина на видеото по долу. Редете в тава 26 см, с хартия за печене. Оставете питката да втаса 20 мин. Намажете с леко разбито яйце и печете в загрята фурна, на 180 градуса до готовност.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес
djordjevic.vanya@gmail.com
Оформлението видях в китайско видео клипче. В него правеха хлебчета, които се варят. Рецептата за тестото е лично моя, авторска.

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
15/06/2015 - 1 Comments
31/03/2019 - 31 Comments
26/12/2020 - 0 Comments
Прекрасно изглежда-браво,като всичко останало което приготвяте.Ще я пробвам непременно,правя много от вашите рецепти и винаги с добър резултат!Благодаря!
ОтговорИзтриване