menu

неделя, 28 ноември 2021 г.

Коледна питка



Продукти:

175 мл прясно мляко 
25 г прясна мая 
2 ч.л. захар 
70 г кисело мляко 
1 яйце
100 мл олио
1/2 пакетче бакпулвер 
1 ч.л  сол
Около 500-550 г брашно за меко тесто 

Още:

1 яйце за намазване 

Приготвяне:

В топло, прясно мляко добавете мая, захар и 1 с.л. от брашното. Оставете да шупне. 
В песятото брашно добавете сол, бакпулвер, кисело мляко, леко разбито яйце,  олио, шупналата мая и замесете меко тесто. Оставете да втаса. 
Втасалото тесто разделете на 6 равни части. Оформете по начина на видеото по долу. Редете в тава 26 см, с хартия за печене. Оставете питката да втаса 20 мин. Намажете с леко разбито яйце и печете в загрята фурна, на 180 градуса до готовност. 




Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"


Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес
djordjevic.vanya@gmail.com 




 



























Оформлението видях в китайско видео клипче. В него правеха хлебчета, които се варят. Рецептата за тестото е лично моя, авторска. 


Vanya_Djordjevich_signature

1 коментар:

  1. Прекрасно изглежда-браво,като всичко останало което приготвяте.Ще я пробвам непременно,правя много от вашите рецепти и винаги с добър резултат!Благодаря!

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице