menu
понеделник, 2 май 2022 г.
Баклава на розички
Продукти :
500 г кори за баклава
400 г смлени орехи
250 г краве масло
Продукти за сироп :
800 г захар
700 мл вода
1 лимон
3 с.л. розова вода / може и без /
Приготвяне :
В тенджера на котлона сложете вода, захар, и резенчета лимон. Варете 10-13 мин след завиране. Махнете от котлона и добавете розова вода. Прехвърлете сиропа в друг съд, за по-бързо охлаждане.
Разтопете масло.
Корите разрежете на две равни части по късата страна.
Върху всяка кора сложете по средата смлени орехи. Сгънете до половината, а след това другата половина да похлупи. Сгънете още на половина и завийте, като охллюв. Редете в тава намазана с масло. Залейте всяка розичка, с масло и печете в загрята фурна на 170 градуса, до хубав кафеникав цвят. Още гореща залейте с охладеният сироп.
Видео клип за оформянето, оставям в страничката ми:👇
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
11/01/2022 - 0 Comments
27/10/2019 - 3 Comments
10/09/2016 - 5 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар