menu

понеделник, 2 май 2022 г.

Баклава на розички


Продукти :

500 г кори за баклава 
400 г смлени орехи 
250 г краве масло 

Продукти за сироп :

800 г захар
700 мл вода 
1 лимон
3 с.л. розова вода  / може и без /

Приготвяне :

В тенджера на котлона сложете вода, захар, и резенчета лимон. Варете 10-13 мин след завиране. Махнете от котлона и добавете розова вода. Прехвърлете сиропа в друг съд, за по-бързо охлаждане. 
Разтопете масло. 
Корите разрежете на две равни части по късата страна. 
Върху всяка кора сложете по средата смлени орехи. Сгънете до половината, а след това другата половина да похлупи. Сгънете още на половина и завийте, като охллюв. Редете в тава намазана с масло. Залейте всяка розичка, с масло и печете в загрята фурна на 170 градуса, до хубав кафеникав цвят. Още гореща залейте с охладеният сироп. 

Видео клип за оформянето, оставям в страничката ми:👇

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"


Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com













Vanya_Djordjevich_signature








Няма коментари:

Публикуване на коментар

Босненски сомуни