menu
вторник, 17 май 2022 г.
Баклава с ябълки
Продукти :
500 кори за баклава
100 г масло + 100 мл олио
2 кг ябълки
3 с.л. захар
Канела на вкус
3 с.л. олио
За сироп:
500 г захар
500 мл вода
Половин лимон
Приготвяне :
Обелете и настържете ябълките на едрото на рендето. Настърганите ябълки изцеждате с две ръце, колкото можете. Запържете за 2 до 3 мин в тиган, с 2,3 с.л. олио, като добавите захар, канела на вкус. Разбъркайте добере и махнете от котлона. Смесете масло и олио и сложете на котлона на бавен огън, да се разтопи маслото. Редете по 3 кори една върху друга, като между всяка мажете със смес от масло и олио. На третата кора по късата страна сложете 4,5 с.л. от ябълките и завийте на руло. Редете в тава намазана, с масло и олио. Готовите рула, разрежете на желаната от вас голимина. Залейте с останалата смес от масло и олио. Печете в загрята фурна на 200 градуса, до кафеникав цвят. Докато печете баклавата направете сиропа, като смесите захар, вода и лимон нарязан на колелца. Варете около 15 мин след завиране или до получаване на хубав, гъст сироп. Готовата баклава, оставете 5 мин да си почине, и залейте с горещия сироп.
Охладете на стайна температура, а след това в хладилник.
Това, с хладилника на мен не ми се получи. 🙈🙈🤭🤭😋
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Начин на приготвяне, може да гледате във видеото в страничката ми:👇
Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
![]() |

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
13/05/2018 - 0 Comments
26/11/2017 - 2 Comments
08/02/2015 - 6 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар