menu

вторник, 17 май 2022 г.

Баклава с ябълки


Продукти :

500 кори за баклава 

100 г масло + 100 мл олио 

2 кг ябълки 
3 с.л. захар 
Канела на вкус 
3 с.л. олио 

За сироп:

500 г захар 
500 мл вода 
Половин лимон 

Приготвяне :

Обелете и настържете ябълките на едрото на рендето.  Настърганите ябълки изцеждате с две ръце, колкото можете. Запържете за 2 до 3 мин в тиган, с 2,3 с.л. олио, като добавите захар, канела на вкус. Разбъркайте добере и махнете от котлона. Смесете масло и олио и сложете на котлона на бавен огън, да се разтопи маслото. Редете по 3 кори една върху друга, като между всяка мажете със смес от масло и олио. На третата кора по късата страна сложете 4,5 с.л. от ябълките и завийте на руло. Редете в тава намазана, с масло и олио. Готовите рула, разрежете на желаната от вас голимина. Залейте с останалата смес от масло и олио. Печете в загрята фурна на 200 градуса, до кафеникав цвят. Докато печете баклавата направете сиропа, като смесите захар, вода и лимон нарязан на колелца. Варете около 15 мин след завиране или до получаване на хубав, гъст сироп. Готовата баклава, оставете 5 мин да си почине, и залейте с горещия сироп. 
Охладете на стайна температура, а след това в хладилник. 

Това, с хладилника на мен не ми се получи. 🙈🙈🤭🤭😋

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Начин на приготвяне, може да гледате във видеото в страничката ми:👇

Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com











Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Солени гофрети