menu
сряда, 6 юли 2022 г.
Лазаня с палачинки
Продукти за палачинки :
3 бр яйца
400 мл прясно мляко
1/2 ч.л. сол
Около 10 с.л. брашно
40 мл олио
За плънка :
400 г кайма
1 голяма глава лук
1 червена чушка
1 с.л. доматена паста
Сол
Чер пипер
1 ч.л. червен пипер
100 мл вода
За сос Бешамел :
50 г масло
2 с.л. брашно
500 мл прясно мляко
Сол
Чер пипер
Индийско орехче
Още :
250 г кашкавал
Приготвяне :
Направете смес за палачинки и изпечете по стандартния начин.
В тиган на котлона добавете малко олио и ситно нарязан лук и ситно нарязана червена чушка. Запържете ги и добавете каймата. След като се запържи и тя, добавете сол, чер пипер, червен пипер, доматена паста, разбъркайте и налейте, около 100 мл вода. Оставете да ври 5 мин и махнете от котлона.
В малка тенджера на котлона сложете бучка масло. След като се разтопи добавете брашно и бъркайте енергично. Оставете да се позапържи за минута и сипете постепенно прясно мляко, като разбъркавате непрекъснато. Добавете сол, чер пипер и индийско орехче на прах. Оставете да ври около 1 мин, или до сгъстяване. Махнете от котлона.
Включете фурната на 200 градуса, с вентилатор.
Настържете кашкавал на едрото на рендето.
В тава 24 см / в зависимост от голимината на палачинките, които сте направили /или друг подходящ съд за фурната редете :
Сипете малко / около 1 малък черпак /от Бешамел соса, и хубаво размажете по дъното.
Сложете една палачинка.
Намажете я със 2 с.л. от соса Бешамел.
Върху соса сложете в тънък слой от каймата и поръсете с малко кашкавал.
Следва отново палачинка, сос, кайма, кашкавал и така до изчерпване на продуктите.
На последната палачинка се слага само сос и се поръсва с кашкавал. Печем в загрята фурна, около 20 мин.
Видео рецепта тук 👇
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 23/11/2017 - 11 Comments
- 12/01/2020 - 19 Comments
- 12/01/2016 - 0 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар