menu

петък, 8 юли 2022 г.

Профитероли


Продукти за 25/30 бр :


Рецептата за тестото, начина на приготвяне може да видите тук, като всички продукти разделите на половина / трябва ни половин доза от дадената в линка /:👇

Крем за пълнене на профитеролите:

400 мл течна сметана / сладкарска, но не подсладена /
250 г кондензирано мляко / подсладено /

За ганаш :

250 мл течна сметана / сладкарска, но не подсладена /
150 г млечен шоколад Милка 
50 г черен шоколад / за готвене / 

Приготвяне :

Направите профитеролите по същия начин, както е описано в линка по горе, като разликата е, че тук печенето е около 17,18 мин, защо са по-малки. Шприцовате малки кръгчета не по-големи от монета 50 стотинки. Готови, охладете и направете отвор от долната страна. Използвам съм обратната страна на дървена лъжица. 
Всяко връхче се притиска с мокър пръс! 
Аз съм правила двойна доза, да не Ви учудва, че са много. Докато се охлаждат, направете крема :

Разбийте течна сметана и добавете кондензирано мляко. Разбъркайте, само колко да се съединят продуктите. Прехвърлете в пош за еднократна употреба, с кръгла приставка или подходяща такава, да може да влезе в направените отвори. Напълнете охладените профитероли. Оставете ги 30 мин в хладилника. 

През това време :

Сложете на котлона в касерола течна сметана. Загрейте я, но без да завира. Махнете от котлона и добавете начупен двата вида шоколад. Разбъркайте, докато се разтопи. Оставете около 20 мин на стайна температура. 
След това, всяко охладено профитеролче топвате в ганаш и редите в подходящ съд, като пирамида. Може да се направи и в подходящи купички за всеки по отделно или просто наредете в съд с капак и ги залейте  с ганаш. 
Може да се консумират веднага! Или след охлаждане в хладилник. 


Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"


Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице