menu
!doctype>
петък, 8 юли 2022 г.
Профитероли
Продукти за 25/30 бр :
Рецептата за тестото, начина на приготвяне може да видите тук, като всички продукти разделите на половина / трябва ни половин доза от дадената в линка /:👇
Крем за пълнене на профитеролите:
400 мл течна сметана / сладкарска, но не подсладена /
250 г кондензирано мляко / подсладено /
За ганаш :
250 мл течна сметана / сладкарска, но не подсладена /
150 г млечен шоколад Милка
50 г черен шоколад / за готвене /
Приготвяне :
Направите профитеролите по същия начин, както е описано в линка по горе, като разликата е, че тук печенето е около 17,18 мин, защо са по-малки. Шприцовате малки кръгчета не по-големи от монета 50 стотинки. Готови, охладете и направете отвор от долната страна. Използвам съм обратната страна на дървена лъжица.
Всяко връхче се притиска с мокър пръс!
Аз съм правила двойна доза, да не Ви учудва, че са много.
Докато се охлаждат, направете крема :
Разбийте течна сметана и добавете кондензирано мляко. Разбъркайте, само колко да се съединят продуктите. Прехвърлете в пош за еднократна употреба, с кръгла приставка или подходяща такава, да може да влезе в направените отвори. Напълнете охладените профитероли. Оставете ги 30 мин в хладилника.
През това време :
Сложете на котлона в касерола течна сметана. Загрейте я, но без да завира. Махнете от котлона и добавете начупен двата вида шоколад. Разбъркайте, докато се разтопи. Оставете около 20 мин на стайна температура.
След това, всяко охладено профитеролче топвате в ганаш и редите в подходящ съд, като пирамида. Може да се направи и в подходящи купички за всеки по отделно или просто наредете в съд с капак и ги залейте с ганаш.
Може да се консумират веднага! Или след охлаждане в хладилник.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар