menu

сряда, 5 октомври 2022 г.

Канелени "милинки"



Продукти :


250 мл прясно мляко 
50 г захар 
1 пакетче суха мая / 7 г /
2 с.л. кисело мляко 
80 г разтопено масло 
1 ч.л. бакпулвер 
500 г брашно 

За заливка :

150 г кафява захар 
1 ч.л. канела 
80 г малсо 

Още :

130 г пудра захар 
2 с.л. разтопено малсо 
4 с.л. крема сирене 
1 пакетче ванилова захар 
4 с.л. прясно мляко 

За пълнеж на милинките:

200 г крема сирене 

Приготвяне :

В топло прясно мляко добавете захар, суха мая, кисело мляко. Разбъркайте и оставете да шупне. 
В шупналата мая добавете разтопено масло и 400 г брашно. Започвате да месите, до получаване на все още меко и лепящо тесто. Покрийте и оставете 1 час на стайна температура. След това в тестото добавете бакпулвер и останалото 100 г брашно. Измесете хубаво, гладко тесто. Правете малки топчета от по 30 г, като ги пълните с крема сирене. Може и да нямат плънка. Редете едно до друго в тава 30 см, с хартия за печене на дъното. Покрийте и оставете 15 мин. 
През това време направете смес от кафява захар, канела и разтопено малсо. С тази смес залейте топчетата тесто. Печете в загрята фурна на 170 градуса, около 25 мин или до готовност. 
През това време в съд смесете пудра захар, крема сирене, разтопено масло, ванилова захар и прясно мляко. Разбийте с миксер до получаване на гладка смес. Трябва да се получи хубава, рядка смес, която трябва да се стича равномерно. При нужда добавете още лъжица, две прясно мляко. С получената смес се заливат топлите, канелени милинки. 

Видео рецепта може да гледате в страницата ми тук :👇


Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"


Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com


Vanya_Djordjevich_signature






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице