menu
!doctype>
сряда, 5 октомври 2022 г.
Канелени "милинки"
Продукти :
250 мл прясно мляко
50 г захар
1 пакетче суха мая / 7 г /
2 с.л. кисело мляко
80 г разтопено масло
1 ч.л. бакпулвер
500 г брашно
За заливка :
150 г кафява захар
1 ч.л. канела
80 г малсо
Още :
130 г пудра захар
2 с.л. разтопено малсо
4 с.л. крема сирене
1 пакетче ванилова захар
4 с.л. прясно мляко
За пълнеж на милинките:
200 г крема сирене
Приготвяне :
В топло прясно мляко добавете захар, суха мая, кисело мляко. Разбъркайте и оставете да шупне.
В шупналата мая добавете разтопено масло и 400 г брашно. Започвате да месите, до получаване на все още меко и лепящо тесто. Покрийте и оставете 1 час на стайна температура. След това в тестото добавете бакпулвер и останалото 100 г брашно. Измесете хубаво, гладко тесто. Правете малки топчета от по 30 г, като ги пълните с крема сирене. Може и да нямат плънка. Редете едно до друго в тава 30 см, с хартия за печене на дъното. Покрийте и оставете 15 мин.
През това време направете смес от кафява захар, канела и разтопено малсо. С тази смес залейте топчетата тесто. Печете в загрята фурна на 170 градуса, около 25 мин или до готовност.
През това време в съд смесете пудра захар, крема сирене, разтопено масло, ванилова захар и прясно мляко. Разбийте с миксер до получаване на гладка смес. Трябва да се получи хубава, рядка смес, която трябва да се стича равномерно. При нужда добавете още лъжица, две прясно мляко. С получената смес се заливат топлите, канелени милинки.
Видео рецепта може да гледате в страницата ми тук :👇
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
![Vanya_Djordjevich_signature](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgzC2NtRI0vUil-snibp86UvuCL5fIlgVT31HSNABjv4n-VS2yfpBgJA0hZqLYCO51z7B5TMF6-_BaWjJwWA6gpew6EkK-GgqkFjr-8-6DJv40lV1wc5tVTGHjea1DswwlgC0k2JhPFKbA-/s1600/v+dj+sign.png)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Страхотна рецепта! Милинките са уникални!
ОтговорИзтриване