menu
сряда, 19 октомври 2022 г.
Маслени сладки с мак
Продукти :
250 г масло
125 г пудра захар
15 г потокалова кора
Щипка сол
100 г мак / смлян /
290 г брашно
За маслен крем :
75 г масло
75 г кондензирано мляко / подсладено /
100 г бял шоколад
Още :
Портокалово сладко или друго по Ваш вкус
За глазура :
120 г бял шоколад / бяла шоколадова глазура /
1 с.л. олио ако използвате бял шоколад
За декорация :
20 г млечен шоколад
Приготвяне :
Разбийте с миксер масло, пудра захар, щипка сол и потокалова кора. Добавете мак и отново разбъркайте. Добавете и брашно, замесете меко тесто. Оставете 20 мин в хладилник.
През това време разтопете на водна баня 100 г бял шоколад и оставете на страни да се охлажда.
Включете фурната на 180 градуса.
Разточете тестото на 0,5 см, върху плот поръсен с малко брашно. Вадете желаните форми, които в средата трябва да имат отвор. Трябва да имате и равни части с отвор и без отвор. Редете в тава с хартия за печене, и печете в загрята фурна около 8 мин. Сладките трябва да получат лек кафеникав цвят, но само по краищата. Оставете да се охладят.
В съд смесете меко масло, кондензирано мляко и охладения бял шоколад. Разбийте с миксера, само колкото да се съединят продуктите. Прехвърлете крема в пош за еднократна употреба, с малък звездовиден накрайник. Оставете за само няколко минути в хладилника.
През това време горните части на сладките топвате до половината в разтопен бял шоколад + 1 с.л. олио или в Бяла шоколадова глазура. Редете върху хартията, върху която сте ги пекли. Разтопете и млечен шоколад. Прехвърлете го в пош за еднократна употреба. Изрежете връхчето на 2 мм. С него правите няколко точици по бялата глазура и с клечка за зъби минавате по млечния шоколад.
Върху долната част на сладката, в средата шприцовате портокалово сладко, а около шприцовате маслсния крем. Похлупете с горната сладка.
Съхранявайте сладките в кутия на хладно или в хладилник.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Видео рецепта тук:
Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
31/03/2021 - 3 Comments
21/09/2015 - 0 Comments
04/12/2015 - 8 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар