menu

сряда, 19 октомври 2022 г.

Маслени сладки с мак



Продукти :

250 г масло 
125 г пудра захар 
15 г потокалова кора 
Щипка сол
100 г мак / смлян /
290 г брашно 

За маслен крем :

75 г масло 
75 г кондензирано мляко / подсладено /
100 г бял шоколад 

Още :

Портокалово сладко или друго по Ваш вкус

За глазура :

120 г бял шоколад / бяла шоколадова глазура /
1 с.л. олио ако използвате бял шоколад 

За декорация :

20 г млечен шоколад 

Приготвяне :

Разбийте с миксер масло, пудра захар, щипка сол и потокалова кора. Добавете мак и отново разбъркайте. Добавете и брашно, замесете меко тесто. Оставете 20 мин в хладилник. 
През това време разтопете на водна баня 100 г бял шоколад и оставете на страни да се охлажда. 
Включете фурната на 180 градуса. 
Разточете тестото на 0,5 см, върху плот поръсен с малко брашно. Вадете желаните форми, които в средата трябва да имат отвор. Трябва да имате и равни части с отвор и без отвор. Редете в тава с хартия за печене, и печете в загрята фурна около 8 мин. Сладките трябва да получат лек кафеникав цвят, но само по краищата. Оставете да се охладят. 
В съд смесете меко масло, кондензирано мляко и охладения бял шоколад. Разбийте с миксера, само колкото да се съединят продуктите. Прехвърлете крема в пош за еднократна употреба, с малък звездовиден накрайник. Оставете за само няколко минути в хладилника. 
През това време горните части на сладките топвате до половината в разтопен бял шоколад + 1 с.л. олио или в Бяла шоколадова глазура. Редете върху хартията, върху която сте ги пекли. Разтопете и млечен шоколад. Прехвърлете го в пош за еднократна употреба. Изрежете връхчето на 2 мм. С него правите няколко точици по бялата глазура и с клечка за зъби минавате по млечния шоколад. 
Върху долната част на сладката, в средата шприцовате портокалово сладко, а около шприцовате маслсния крем. Похлупете с горната сладка. 
Съхранявайте сладките в кутия на хладно или в хладилник. 


Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Видео рецепта тук:


Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com



















Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице