menu
!doctype>
четвъртък, 20 април 2023 г.
Тутманик със сирене и кашкавал.
Най-вкусния тутманик със сирене и кашкавал. 🤦♀️😋😋
Продукти :
150 мл прясно мляко
150 г кисело мляко
25 г прясна мая / 7 г суха мая /
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
2 яйца
50 мл олио
620 г брашно за много меко тесто
За плънка :
200 г сирене
100 г кашкавал
50 г масло
1 яйце
Още :
1 яйце за намазване
Приготвяне :
Замесете меко тесто, като шупнете маята със захар и малко от брашното. Оставете тесто леко да втаса.
Втасалото тесто разделете на 5 равни части. Оформете топчета и оставете 10 мин.
През това време направете смес от настъргано сирене, настърган кашкавал, яйце и разтопено масло.
Всяко топче тестото разточете на кръгла кора, 28 см. Редете една върху друга в средата на хартия за печене,както между корите слагате от плънката. Разрежете камарата на 6 части и всяка усучете без да ги размествате. Заедно с хартията прехвърлете в тава, 28 см. Оставте леко да втаса, намажете с разбито яйце и печете на 180 градуса, до готовност.
Моят тутманик е направен за 1 час и 15 мин, заедно с месене, втасване, оформяне и печене. Не си превтасвайте тестата.
Леко втасване в топла фурна, загрята на 50 градуса и изключена след това.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Уникален тутманик
ОтговорИзтриване