menu

сряда, 27 август 2014 г.

ЗЕМЕЛКИ С ПЛИТКИ



Продукти за тестото:

400 гр прясно мляко
1 с.л. захар
около 1 кг брашно
100 мл олио
1 суха мая
1 с.л. сол

Още:

жълтък за намазване
сусам


Приготвяне:

Замесва се тесто и се оставя да втаса.
Разделя се на 10 части от по 70 гр., останалото тесто е за оформянето на плитки. Формирайте топки, намажете ги с жълтък посипете със сусам. 
От останалото тесто се разточва, която се нарязва на ленти с широчина 1 см. От по 3 ленти се сплитат плитки и се закрепят около намазаните питки. Плитките се намазват с жълтък. 
Без да се чака да втасват, земелките се пекат на 180 градуса до пълна готовност.











 

2 коментара:

Банички

  • Невероятни сладки с белени семки 22/11/2021 - 0 Comments
  • Слепени сладки.18/05/2016 - 4 Comments
  • Постна содена питка22/11/2017 - 6 Comments