menu
събота, 23 август 2014 г.
ПИТКА С ЦАРЕВИЧНО БРАШНО
Продукти:
500 гр брашно
200 гр царевично брашно
2 ч.л. сол
100 мл прясно мляко
1 суха мая /7гр./
1 ч.л. захар
250 мл топла вода
1 жълтък /белтъка за намазване/
50 мл олио
Още:
меко масло
Приготвяне:
Замесва се меко тесто и се оставя да втаса.
Втасалото тесто се разделя на 3 части. От всяка част се разточва кора 20 см и се редят една върху друга, като по-между им се маже с меко масло.
Горната, трета кора не се маже. Така заедно се разточва на още по-голяма кора около 40 см. Намазва се с масло и се навива на руло.
Разрязва се по средата. Получените две части се увиват една около друга и се завързват като на възел.
За модел съм използвала тази снимка!
Слага се в тава/форма/ и се оставя за 30 мин.да втаса.За да получите същия ефект,като на моята ви трябва такава форма!
Втасалата питка намазваме с белтък и печем на 180 градуса!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
21/04/2021 - 2 Comments
03/09/2014 - 4 Comments
23/06/2015 - 3 Comments
Ваня, много интересно.
ОтговорИзтриванеМикс от два вида брашно. След като се опече мека ли остава? Не я ли втвърдява царевичното?
Вътре е мека с хрупкава коричка.
ОтговорИзтриване