menu
вторник, 19 август 2014 г.
КАРТОФИ НА ФУРНА
Продукти:
1 кг.картофи
2 с.л. царевично брашно
2 с.л. грис
1 с.л. червен пипер
чер пипер
вегета
сол
чубрица
чесън на прах
олио
Приготвяне:
Картофите се обелват, измиват и нарязват. Подсушават се с кухненска хартия.
Прави се смес от всички продукти, без олиото и картофите се овалват хубаво в нея.
В тавата на фурната се слага хартия за печене, сипват се 3-4 с.л. олио.
Добавят се картофите и се заливат с още 3-4 с.л. олио.
Запичат се за около 30 мин. на 200 градуса !
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1536076353299149/?notif_t=group_activity
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
09/10/2016 - 0 Comments
27/08/2014 - 7 Comments
23/12/2017 - 5 Comments
Ваня, изглеждат невероятно.
ОтговорИзтриванеСамо едно въпросче имам -Не остава ли гриса прекалено хрупкав?
Хрупкави са,но не прекалено.Топло ги препоръчвам,Aura!
ИзтриванеБлагодаря, Ванче за бързия отговор.
ИзтриванеПоздрави от горещия Баку!
Ваня , тази рецепта е много лесна и вкусна .Благодаря ,за прекрасните рецепти !Разпространявам ги сред моите колежки и приятелки.Всички са ти почитатели.Eли
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Ели.
ОтговорИзтриванеДнес ги приготвих,страхотни са ,внуците ми много ги харесаха,ние също.Благодаря за всички твои рецепти ,лесно изпълними и винаги сполучливи!Утре е ред на БАУНТИ !Жива и здрава да си! Мария Събева
ОтговорИзтриванеВаня, благодаря ти , вече са във фурната , чакам с нетърпение резултата! Имам един въпрос - така приготвени без олиото , ако се замразят във фризера - после могат ли да се пекат или стават само за пържене? Тук в големите вериги се предлагат замразени - но са пържене...
ОтговорИзтриванеНевероятни рецепти. Един ден случайно попаднах на блога ти и от тогава съм ти голяма фенка! Страхотни рецепти, представени също толкова страхотно - перфектно съчетан вкус и естетика! Браво, Ваня! :*
ОтговорИзтриванеНевероятна сте,Ваня!Аплодисменти и от мен!
ОтговорИзтриванеТова ли е оригиналната рецепта, защото някъде бях чела, че е добре леко да се бланшират за 5-6 минути и после да им се сложи масълце докато са горещи и останалите неща?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, искам да ги приготвя но няма грис. Тук в Чехия обаче има "едро" брашно. По-ситно от гриса. Смятате ли,че ще се получи с него ? И ако НЕ, то с галета ли да го заменя?
ОтговорИзтриване