menu
!doctype>
понеделник, 1 септември 2014 г.
ЧЕСНОВА ПЪРЛЕНКА С КАШКАВАЛ И СИРЕНЕ
тестото за пърленка 30-32см
продукти:
200гр.брашно
100-120г.р.топла вода
1ч.л.суха мая
1ч..л.захар
1ч.л.сол
1ч.л.чеснова паста
1/2ч.л.червен пипер
за намазване:
10гр.масло
1с.л.магданоз
1с.л.чеснова паста
още:
100-120гр.кашкавал
30гр.сирене/или моцарела/
приготвяне на чеснова паста:
4-5 скилидки чесън се стриват или пасират
приготвяне на тестото:
В 4-5с.л. от топлата вода разтваряме сухата мая и добавяме 1ч.л.захар.Оставете сместа за 5 мин.В съд слагате 200гр.брашно,1ч.л.сол,челвен пипер,сипете и шупналата мая.С постепенно добавяне на останалата топла вода замесете тесто.
Оставете го да втаса 40 мин.Разточете тестото в/у хартия за печене/кръгла кора 3-4мм/.Заедно с хартията я сложете в тавата на фурната.Намажете със смес от разтопено масло,чеснова паста и ситно нарязан магданоз.
Посипете е я с настъргано сирене /моцарела/ и кашкавал.Печем в загряна фурна на 200 градуса около 10-12 мин.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Сигурно ще си обижа пръстите!
ОтговорИзтриванеЧудесна пърленка! Много ги обичаме, благодаря за рецептата, ще се възползвам от идеята.
ОтговорИзтриванеПоздрави, Ваня!
Благодаря Ваня за рецептата. Стана чудесна пърленка.
ОтговорИзтриванеА може ли да направя тестото и по късно да го опука.
ОтговорИзтриванеПърленката стана страхотна на вкус. Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриване