menu
неделя, 14 септември 2014 г.
ЕКСПРЕС ПОНИЧКИ
продукти за тестото:
3 яйца
150гр.захар
50гр.масло на стайна температура
200мл.прясно мляко
760-800гр.брашно
1бакпулвер
щипка сол
ванилия
кора на лимон
Още:
олио за пържене
бял и кафяв шоколад за декорация
пудра захар
приготвяне:
С миксер разбийте яйцата и захарта.
Добавете маслото на стайна температура,ванилия и кората на лимон.Постепенно добавете и прясното мляко.
Смесете брашното с бакпулвер и щипка сол и добавяйте към сместа лъжица по лъжица.Добавете половината от брашното.Променете приставката на миксера с тази за тесто или продължете да месите на ръка.Готовото тесто/без да втасва/разделете на две.Oт двете части разточвате кора 1см.Вадите с чаша кръгове а с друга по-малка чашка изваждате по още един малък кръг в средата/аз съм използвала приставката на шприц/.
Без да втасват се пържат в олио на средна температура.Вадете ги на кухненска хартия.Топли ги посипвате с пудра захар,или топите в предварително разтопен шоколад на водна баня.
Рецепта на Медина.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
19/02/2016 - 1 Comments
11/12/2015 - 0 Comments
27/01/2022 - 0 Comments
Ей такива бързи рецепти са ми любими! Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеМного хубава и лесна рецепта, Ваня!
ОтговорИзтриванеОстават ли въздушни след като изстинат?
Аз имам само две в момента.Да,въздушни са.Същите са
Изтриванекато вчера,но съм ги сложила в кесия.
PRYASNOTO MLYAKO NE STE PİSALİ KOLKO GRAMA?
ОтговорИзтриванеЗдравей Ваня, ако ги изпека във фурната дали ще станат?
ОтговорИзтриване