menu
четвъртък, 19 февруари 2015 г.
АРОМАТЕН ХЛЯБ "ХАРМОНИКА"
ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:
520 ГР.БРАШНО
1Ч.Л.ЗАХАР
1 С.Л.СОЛ/РАВНА/
1 СУХА МАЯ /7 ГР./
375 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
ОЩЕ:
2 С.Л.МАСЛО С ПОДПРАВКИ
ИЛИ 2 ТРИЪГЪЛНИКА ТОПЕНО СИРЕНЕ.РАЗТОПЯВА СЕ ЛЕКО В МИКРОВЪЛНОВА ДОБАВЯТ СЕ ПОДПРАВКИ ПО-ЖЕЛАНИЕ,2 С.Л.ЗЕХТИН И ЩИПКА СОЛ.
ПРИГОТВЯНЕ:
В ПРЕСЯТОТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ СОЛ,ЗАХАР,СУХА МАЯ,И РАЗБЪРКАЙТЕ.ДОБАВЕТЕ И ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО/НЕ ДОБАВЯТЕ ПОВЕЧЕ БРАШНО/.
ГОТОВОТО ТЕСТО ОСТАВЕТЕ НА ТОПЛО ДА ВТАСА.
ВТАСАЛОТО ТЕСТО БЕЗ ДА ПРЕМЕСВАТЕ ОФОРМЕТЕ НА ФИТИЛ ОКОЛО 40 СМ./ДВЕ ПЕДИ/.
НАРЕЖЕТЕ ФИТИЛА НА ПАРЧЕТА ОТ ДВА ПРЪСТА/ИЛИ 10 ПAРЧЕТА/.
ВЗЕМЕТЕ СЪД 24-11 СМ.,И ГО НАМАЖЕТЕ С МАСЛО.
ПОДПРЕТЕ ГО НА СТЕНА ЗА ДА ВИ Е ПО-УДОБНО.
ВСЯКО ПАРЧЕ ТЕСТО СПЛЕСКАЙТЕ М/У ДЛАНИТЕ СИ.ОТ ЕДНАТА СТРАНА СЕ НАМАЗВА С АРОМАТНОТО МЕСЛО,И СЕ РЕДИ В СЪДА.ТАКА ВСЯКО СЛЕДВАЩО.
СЪДЪТ ЩЕ ВИ БЪДЕ ИЗПЪЛНЕН ГОРЕ ДОЛУ ДО СРЕДАТА.СЕГА ЛЕКО ГО СПУСНЕТЕ И ГО НАКЛОНЕТЕ /ПЛАВНО/ КЪМ ПРАЗНАТА СТРАНА ЗА ДА ИЗПЪЛНИ ЦЕЛИЯ СЪД.
ВКЛЮЧЕТЕ ФУРНАТА НА 180 ГРАДУСА.СЛОЖЕТЕ СЪД С ВОДА В НЕЯ.ХЛЯБА СЕ ОСТАВЯ САМО ДОКАТО СЕ ЗАТОПЛИ ФУРНАТА.КАТО ГО СЛОЖИТЕ ДА СЕ ПЕЧЕ ПОКРИЙТЕ С ХАРТИЯ.ПРЕДИ ГОТОВНОСТТА НА ХЛЯБА ЗАПЕЧЕТЕ ГО И ОТ ГОРЕ!
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 25/03/2020 - 0 Comments
- 02/03/2016 - 2 Comments
- 09/03/2015 - 1 Comments
Прекрасен хляб! Както всичките Ви рецепти в блога. Искам само да Ви попитам относно тази рецепта,дали напълно изчаквате да се загрее фурната на 180* и да сложите хляба да се пече или само малко. Тъй като тавичка е йенска няма ли опасност да се пукне, когато се постави в загрята фурна? Благодаря предварително!
ОтговорИзтриванеДА,СЛАГАМ ГО В НАПЪЛНО ЗАГРЯНА ФУРНА.НЕ МИ СЕ Е СЛУЧВАЛО ДА МЕ СЕ ПУКНЕ ТАКЪВ СЪД!
ИзтриванеАко йенска съдинка се слага в нагорещена фурна няма да се пукне,ако няма контакт с нагорещена предварително повърхност.Затова аз вадя решетката,на която ще седи печивото и ги слагам,решетката и тавичката,заедно.
ИзтриванеВЪЗМОЖНО Е!
ИзтриванеИзглежда страхотно-апетитно....все едно усещам уханието на топлият хляб,ще го пробвам още тази вечер!
ОтговорИзтриване