menu

четвъртък, 19 февруари 2015 г.

АРОМАТЕН ХЛЯБ "ХАРМОНИКА"





ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:

520 ГР.БРАШНО
1Ч.Л.ЗАХАР
1 С.Л.СОЛ/РАВНА/
1 СУХА МАЯ /7 ГР./
375 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО

ОЩЕ:

2 С.Л.МАСЛО С ПОДПРАВКИ

ИЛИ 2 ТРИЪГЪЛНИКА ТОПЕНО СИРЕНЕ.РАЗТОПЯВА СЕ ЛЕКО В МИКРОВЪЛНОВА ДОБАВЯТ СЕ ПОДПРАВКИ ПО-ЖЕЛАНИЕ,2 С.Л.ЗЕХТИН И ЩИПКА СОЛ.

ПРИГОТВЯНЕ:

В ПРЕСЯТОТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ СОЛ,ЗАХАР,СУХА МАЯ,И РАЗБЪРКАЙТЕ.ДОБАВЕТЕ И ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО/НЕ ДОБАВЯТЕ ПОВЕЧЕ БРАШНО/.
ГОТОВОТО ТЕСТО ОСТАВЕТЕ НА ТОПЛО ДА ВТАСА.
ВТАСАЛОТО ТЕСТО БЕЗ ДА ПРЕМЕСВАТЕ ОФОРМЕТЕ НА ФИТИЛ ОКОЛО 40 СМ./ДВЕ ПЕДИ/.
НАРЕЖЕТЕ ФИТИЛА НА ПАРЧЕТА ОТ ДВА ПРЪСТА/ИЛИ 10 ПAРЧЕТА/.
ВЗЕМЕТЕ СЪД 24-11 СМ.,И ГО НАМАЖЕТЕ С МАСЛО.
ПОДПРЕТЕ ГО НА СТЕНА ЗА ДА ВИ Е ПО-УДОБНО.
ВСЯКО ПАРЧЕ ТЕСТО СПЛЕСКАЙТЕ М/У ДЛАНИТЕ СИ.ОТ ЕДНАТА СТРАНА СЕ НАМАЗВА С АРОМАТНОТО МЕСЛО,И СЕ РЕДИ В СЪДА.ТАКА ВСЯКО СЛЕДВАЩО.
СЪДЪТ ЩЕ ВИ БЪДЕ ИЗПЪЛНЕН ГОРЕ ДОЛУ ДО СРЕДАТА.СЕГА ЛЕКО ГО СПУСНЕТЕ И ГО НАКЛОНЕТЕ /ПЛАВНО/ КЪМ ПРАЗНАТА СТРАНА ЗА ДА ИЗПЪЛНИ ЦЕЛИЯ СЪД.
ВКЛЮЧЕТЕ ФУРНАТА НА 180 ГРАДУСА.СЛОЖЕТЕ СЪД С ВОДА В НЕЯ.ХЛЯБА СЕ ОСТАВЯ САМО ДОКАТО СЕ ЗАТОПЛИ ФУРНАТА.КАТО ГО СЛОЖИТЕ ДА СЕ ПЕЧЕ ПОКРИЙТЕ С ХАРТИЯ.ПРЕДИ ГОТОВНОСТТА НА ХЛЯБА ЗАПЕЧЕТЕ ГО И ОТ ГОРЕ!

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/





























5 коментара:

  1. Прекрасен хляб! Както всичките Ви рецепти в блога. Искам само да Ви попитам относно тази рецепта,дали напълно изчаквате да се загрее фурната на 180* и да сложите хляба да се пече или само малко. Тъй като тавичка е йенска няма ли опасност да се пукне, когато се постави в загрята фурна? Благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ДА,СЛАГАМ ГО В НАПЪЛНО ЗАГРЯНА ФУРНА.НЕ МИ СЕ Е СЛУЧВАЛО ДА МЕ СЕ ПУКНЕ ТАКЪВ СЪД!

      Изтриване
    2. Ако йенска съдинка се слага в нагорещена фурна няма да се пукне,ако няма контакт с нагорещена предварително повърхност.Затова аз вадя решетката,на която ще седи печивото и ги слагам,решетката и тавичката,заедно.

      Изтриване
  2. Изглежда страхотно-апетитно....все едно усещам уханието на топлият хляб,ще го пробвам още тази вечер!

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице