menu

вторник, 3 февруари 2015 г.

МАЛКИ ФОКАЧИ





ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:

500 ГР.БРАШНО
300 МЛ.ТОПЛА ВОДА
1 Ч.Л.СУХА МАЯ/РАВНА/
1 Ч.Л.СОЛ
1 Ч.Л.ЗАХАР

4 С.Л.МАСЛО

ОЩЕ:

1 ГЛАВА ЛУК
ЧУБРИЦА
ИТАЛИАНСКА ПОДПРАВКА
ВЕГЕТА
КАШКАВАЛ
СИРЕНЕ
ЧEРИ ДОМАТКИ
ПРОШУТО


ПРИГОТВЯНЕ:

В ТОПЛАТА ВОДА СЛОЖЕТЕ МАЯ,ЗАХАР И 1 С.Л.ОТ БРАШНОТО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В ПРЕСЯТОТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ СОЛ И ШУПНАЛАТА МАЯ.ЗАМЕСЕТЕ ТЕСТО.В НЕГО ПОСТЕПЕННО ДОБАВЕТЕ РАЗТОПЕНОТО МАСЛО.
ГОТОВОТО ТЕСТО ОСТАВЕТЕ ДА ВТАСА.
ВТАСАЛОТО ТЕСТО РАЗДЕЛЕТЕ НА ТОПЧЕТА ПО 90 ГР.
ВСЯКО ТОПЧЕ ОФОРМЕТЕ НА МАЛКА ПЛОСКИ ПИТКИ.
РЕДЕТЕ ГИ В ТАВА С ХАРТИЯ.
В СЪД НА КОТЛОНА ИЗПЪРЖЕТЕ ЛЕКО СИТНО НАРЯЗАНА ГЛАВА ЛУК С 4-5 С.Л.ОЛИО. ДОБАВЕТЕ ВЕГЕТА И ЧУБРИЦА НА ВКУС.
В/У ВСЯКА ПИТКА СЛОЖЕТЕ ОТ ИЗПЪРЖЕНИЯ ЛУК. ГРЕБВАЙТЕ И ОТ МАЗНИНКАТА.
ПОРЪСЕТЕ В/У ВСЯКА С ИТАЛИАНСКА ПОДПРАВКА/ИЛИ ПОДПРАВКИ ПО ВАШЕ ЖЕЛАНИЕ,НО ЧЕСЪНЧЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО/. БОДНЕТЕ ПО-ЕДНО ЧЕРИ ДОМАТЧЕ. НАРЕДЕТЕ  ПАРЧЕНЦА КАШКАВАЛ И СИРЕНЕ.
БЕЗ ДА ВТАСВА ПЕЧЕМ НА 200 ГРАДУСА.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1562059887367462/?notif_t=group_activity

















6 коментара:

Zu-zu погачице