menu

петък, 2 октомври 2015 г.

ШИШ ЧЕВАП В СОС































ПРОДУКТИ ЗА 3 ПОРЦИИ:

500 ГР.СВИНСКИ ВРАТ БЕЗ КОСТ
1 ЧЕРВЕНА МЕСТНАТА ЧУШКА
ГЛАВА ЛУК
6 БР.КЪСИ ШИШЧЕТА

ЗА СОСА:

600 ГР.КАРТОФИ
5 СРЕДНИ МОРКОВА
3 СКИЛИДКИ ЧЕСЪН
ГЛАВА ЛУК
ЧЕР ПИПЕР
СОЛ
ПИКАНТИНА /ВЕГЕТА/
ДАФИНОВ ЛИСТ
2 Ч.Л ЧЕРВЕН ПИПЕР

1 С.Л.НИШЕСТЕ
1 С.Л.ДОМАТЕНО ПЮРЕ

ПРИГОТВЯНЕ:

НАРЕЖЕТЕ  МЕСО НА КУБЧЕТА,ЛУК НА ЧЕТВЪРТИНИ И ЧУШКА НА СРЕДНИ ПАРЧЕТА.БОДЕТЕ НА КЪСИ ШИШЧЕТА,КАТО РЕДУВАТЕ МЕСО,ЛУК,ЧУШКА.
В ТЕНДЖЕРА НА КОТЛОНА СЛОЖЕТЕ ЕДРО НАРЯЗАНИ КАРТОФИ,МОРКОВИ НА ЕДРИ ПАРЧЕТА,СИТНО НАРЯЗАНИ СКИЛИДКИ ЧЕСЪН,НА ЕДРО НАРЯЗАНА ГЛАВА ЛУК,ШЕПА СИТНО НАРЯЗАН МАГДАНОЗ.СЛОЖЕТЕ И ПОДПРАВКИ НА ВКУС,ПИКАНТИНА,ЧЕР ПИПЕР,ДАФИНОВ ЛИСТ.ОТ ГОРЕ НАРЕДЕТЕ ШИШЧЕТА ПОСИПЕТЕ СЪС СОЛ И НАЛЕЙТЕ ВОДА ДО НИВОТО НА ШИШЧЕТАТА.ПОХЛУПЕТЕ ТЕНДЖЕРАТА И ВАРЕТЕ 30 МИН.НА СРЕДЕН ОГЪН.ИЗВАДЕТЕ ШИШЧЕТАТА,КЪМ ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ ДОБАВЕТЕ 2 Ч.Л.ЧЕРВЕН ПИПЕР И ВАРЕТЕ ОЩЕ 10 МИН.ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ЗАПЕЧЕТЕ ШИШЧЕТАТА НА ГРИЛ ТИГАН И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ.КЪМ ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ ДОБАВЕТЕ КАША ОТ НИШЕСТЕ,ВОДА И ДОМАТЕНО ПЮРЕ.ВАРЕТЕ ОЩЕ 5 МИН.И СЕРВИРАЙТЕ.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
 https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/













3 коментара:

Zu-zu погачице