menu

вторник, 6 октомври 2015 г.

ЕКСПРЕСНО ТЕСТО ЗА КРЕНВИРШКИ,КАШКАВАЛКИ И ДР.





























ПРОДУКТИ:

1 ПАКЕТ СУХА МАЯ /11 ГР./
1 Ч.Л.СОЛ
1 Ч.Л.ПУДРА ЗАХАР
1 ЯЙЦЕ
250 МЛ.ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО
6 С.Л.ОЛИО
500 ГР.БРАШНО

ОЩЕ:

ЛЮТЕНИЦА
КРЕНВИРШИ
КАШКАВАЛ
И ДР.

ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ
СУСАМ ЗА ПОРЪСВАНЕ

ПРИГОТВЯНЕ:

В СЪД ДОБАВЕТЕ ЯЙЦЕ,ЗАХАР,СОЛ,СУХА МАЯ.РАЗБЪРКАЙТЕ С БЪРКАЛКА И ДОБАВЕТЕ ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО И ОЛИО.КЪМ ПОЛУЧЕНАТА СМЕС ПРИБАВЯЙТЕ БРАШНО ДО ПОЛУЧАВАНЕ НА МЕКО ТЕСТО.ВКЛЮЧЕТЕ ФУРНАТА НА 180 ГРАДУСА.ВЕДНАГА РАЗДЕЛЕТЕ ТЕСТОТО НА 11 РАВНИ ЧАСТИ /76 ГР./.ВСЯКА РАЗТОЧВАТЕ ПРОДЪЛГОВАТО И НАРЯЗВАТЕ ОТ ЕДНАТА СТРАНА НА ЛЕНТИ 1 СМ.СЛАГАТЕ ПЛЪНКА ПО ИЗБОР.В МОЯ СЛУЧАЙ 1 Ч.Л.ЛЮТЕНИЦА  И 1/2 КРЕНВИРШ.ЗАВИВАТЕ ПО НАЧИНА НА СНИМКИТЕ ПО ДОЛУ.РЕДИТЕ ГИ В ТАВА С ХАРТИЯ.ВЕДНАГА НАМАЗВАТЕ С ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ И ПОРЪСВАТЕ СЪС СУСАМ.ПЕЧЕТЕ В ЗАГРЯНАТА ФУРНА ДО ЗЛАТИСТО.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/























15 коментара:

  1. благодаря за рецептата страхотни станаха

    ОтговорИзтриване
  2. Ваня тестото трае ли поне за през нощта в хладилник

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А може ли тестото да се направи от вечерта-да пренущува в хладилник и сутрента да се направят

      Изтриване
  3. А,ако оставим тестото да престой за 1 час ?

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотни станаха. Благодаря за рецептата

    ОтговорИзтриване
  5. Да попитам, колко брашно горе-долу е необходимо?

    ОтговорИзтриване
  6. Тестото необходимо ли е да втасва ???

    ОтговорИзтриване
  7. Правим ги често.Много ни харесват!Благодарим Ви!

    ОтговорИзтриване
  8. Оставят ли се са внасят? И колко време ?

    ОтговорИзтриване
  9. Тестото подходящо ли е за пица?

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице