menu
четвъртък, 12 ноември 2015 г.
ПЪРЛЕНКИ
ПРОДУКТИ:
500 ГР.БРАШНО
1 Ч.Л.СОЛ
1 ЯЙЦЕ
20 ГР.ПРЯСНА МАЯ
200 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
1/2 Ч.Л.ЗАХАР
2 С.Л.ОЛИО
1 Ч.Л.ОЦЕТ
1/2 ПАКЕТЧЕ БАКПУЛВЕР
100 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
ОЩЕ:
50 ГР.МЕКО МАСЛО
СКИЛИДКА ЧЕСЪН
ШАРЕНА СОЛ
САМАРДАЛА
И ДР.
ПРИГОТВЯНЕ:
В ПРЕСЯТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ СОЛ,НАТРОШЕНА МАЯ,ЗАХАР,ОЛИО,ОЦЕТ,ЯЙЦЕ,КИСЕЛО МЛЯКО СМЕСЕНО С БАКПУЛВЕР /ДА ШУПНЕ/.С ПОСТЕПЕННО ДОБАВЯНЕ НА ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ ГО ВЪВ ФУРНАТА НА ТОПЛО ЗА 30 МИН.ВТАСАЛОТО ТЕСТО РАЗДЕЛЕТЕ НА ТОПЧЕТА ПО 100 ГР.ВСЯКО ТОПЧЕ РАЗТОЧЕТЕ НА КРЪГЛА КОРА 3-4 ММ.ПЕЧЕТЕ В ГРИЛ-ТИГАН ИЛИ ТИГАН НАМАЗАН С МАСЛО.СЛЕД ВСЯКА ИЗПЕЧЕНА ПЪРЛЕНКА МАЖЕТЕ ТИГАНА С МАСЛО.ВЕДНАГА СЕ МАЖАТ С МЕКО МАСЛО В КОЕТО СЕ ДОБАВЯ ПАСИРАНА СКИЛИДКА ЧЕСЪН И СОЛ НА ВКУС.
ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
18/12/2016 - 4 Comments
26/10/2019 - 1 Comments
21/10/2019 - 2 Comments
Един въпрос в рецептата не виждам да пише мая?
ОтговорИзтриванеДа бях пропуснала,но я добавих.Благодаря.
ИзтриванеМило момиче,каква е тази енергия,тази любов към храната,заразяваща,възбуждаща апетит и желание да пробваме и ние...
ОтговорИзтриванеБъди здрава!!!
Благодаря Ви. Поздрав.
ИзтриванеDnes poluchi knigata tI Vania I zapochvam da tvoria.Receptite Sa super,za koeto ti blagodaria...
ОтговорИзтриванеМного се радвам. Успех и поздрав.
ИзтриванеБих искала уточнение. Маята се добавя без предварително активиране?
ОтговорИзтриванеБлагодаря.
Да, маята се добавя без да се разтваря.
ИзтриванеБлагодаря!
ОтговорИзтриванеИзвинете, в рецептата пише,че тестото се оставя във фурната.Трябва ли да е топла и на колко градуса???
ОтговорИзтриванеЗдравейте,много благодаря за поредната рецепта,ще ги пробвам задължително,но искам да попитам тигана на кой марка е и дали е от българия или е от там където живеете?Благодаря и извинявайте за въпроса!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за страхотната и абсолютно точна рецепта.Направих пърленките,като спазих точно рецептата.Излязоха 10 броя .Благодаря отново.Всичките ви рецепти са много точни.
ОтговорИзтриванеДали ще се получи ако съм пропуснала яйцето?
ОтговорИзтриване