menu

четвъртък, 12 ноември 2015 г.

ПЪРЛЕНКИ





ПРОДУКТИ:

500 ГР.БРАШНО
1 Ч.Л.СОЛ
1 ЯЙЦЕ
20 ГР.ПРЯСНА МАЯ
200 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
1/2 Ч.Л.ЗАХАР
2 С.Л.ОЛИО
1 Ч.Л.ОЦЕТ
1/2 ПАКЕТЧЕ БАКПУЛВЕР
100 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО

ОЩЕ:

50 ГР.МЕКО МАСЛО
СКИЛИДКА ЧЕСЪН
ШАРЕНА СОЛ
САМАРДАЛА
И ДР.

ПРИГОТВЯНЕ:

В ПРЕСЯТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ СОЛ,НАТРОШЕНА МАЯ,ЗАХАР,ОЛИО,ОЦЕТ,ЯЙЦЕ,КИСЕЛО МЛЯКО СМЕСЕНО С БАКПУЛВЕР /ДА ШУПНЕ/.С ПОСТЕПЕННО ДОБАВЯНЕ НА ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ ГО ВЪВ ФУРНАТА НА ТОПЛО ЗА 30 МИН.ВТАСАЛОТО ТЕСТО РАЗДЕЛЕТЕ НА ТОПЧЕТА  ПО 100 ГР.ВСЯКО ТОПЧЕ РАЗТОЧЕТЕ НА КРЪГЛА КОРА 3-4 ММ.ПЕЧЕТЕ В ГРИЛ-ТИГАН ИЛИ ТИГАН НАМАЗАН С МАСЛО.СЛЕД ВСЯКА ИЗПЕЧЕНА ПЪРЛЕНКА МАЖЕТЕ ТИГАНА С МАСЛО.ВЕДНАГА СЕ МАЖАТ С МЕКО МАСЛО В КОЕТО СЕ ДОБАВЯ ПАСИРАНА СКИЛИДКА ЧЕСЪН И СОЛ НА ВКУС.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/



















13 коментара:

  1. Един въпрос в рецептата не виждам да пише мая?

    ОтговорИзтриване
  2. Мило момиче,каква е тази енергия,тази любов към храната,заразяваща,възбуждаща апетит и желание да пробваме и ние...
    Бъди здрава!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Dnes poluchi knigata tI Vania I zapochvam da tvoria.Receptite Sa super,za koeto ti blagodaria...

    ОтговорИзтриване
  4. Бих искала уточнение. Маята се добавя без предварително активиране?
    Благодаря.

    ОтговорИзтриване
  5. Извинете, в рецептата пише,че тестото се оставя във фурната.Трябва ли да е топла и на колко градуса???

    ОтговорИзтриване
  6. Здравейте,много благодаря за поредната рецепта,ще ги пробвам задължително,но искам да попитам тигана на кой марка е и дали е от българия или е от там където живеете?Благодаря и извинявайте за въпроса!

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря за страхотната и абсолютно точна рецепта.Направих пърленките,като спазих точно рецептата.Излязоха 10 броя .Благодаря отново.Всичките ви рецепти са много точни.

    ОтговорИзтриване
  8. Дали ще се получи ако съм пропуснала яйцето?

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице