menu

събота, 26 декември 2015 г.

БАНИЧКИ





НАПРАВЕТЕ И ОСТАВЕТЕ ВЪВ ФРИЗЕРА.ПЕЧЕТЕ ПРИ НУЖДА.ВИНАГИ ЩЕ ИМАТЕ ПОД РЪКА ВКУСНИ И ПУХКАВИ БАНИЧКИ.

ПРОДУКТИ:

500 ГР.КОРИ ЗА БАНИЦА

4 ЯЙЦА
200 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
120 МЛ.ОЛИО
500 ГР.СИРЕНЕ
1 ПАКЕТЧЕ БАКПУЛВЕР

ОЩЕ:

1 ЯЙЦЕ
50 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО

ПРИГОТВЯНЕ:

РАЗБИЙТЕ ЯЙЦАТА.ДОБАВЕТЕ КИСЕЛО МЛЯКО,БАКПУЛВЕР,ОЛИО И НАТРОШЕНО СИРЕНЕ НА МНОГО СИТНО.
РАЗДЕЛЕТЕ КОРИТЕ ЗА БАНИЦА НА ДВЕ ЧАСТИ С ЕДНАКЪВ БРОЙ КОРИ.
В МОЯ СЛУЧАЙ 2 ПО 8 КОРИ.ЕДНАТА ЧАСТ ПОКРИЙТЕ С КЪРПА ИЛИ СТРЕЧ ФОЛИО ДА НЕ ИЗСЪХВА.ОТ ДРУГАТА ЧАСТ ВЗИМАТЕ ЕДНА КОРА И Я НАПРЪСКВАТЕ С ОЛИО.В/У НЕЯ ВТОРА КОРА,КОЯТО НАМАЗВАТЕ С ДВЕ ПЪЛНИ ЛЪЖИЦИ ОТ СМЕСТА СЪС СИРЕНЕ.ПРОДЪЛЖЕТЕ ДА РЕДИТЕ КОРИТЕ ЕДНА В/У ДРУГА,КАТО ВСЯКА МАЖЕТЕ СЪС СМЕС ОТ СИРЕНЕ.СЛЕД НАРЕЖДАНЕ НА ВСИЧКИ 8 ОТ ПЪРВАТА ЧАСТ КОРЕ,
НАВИВАМЕ НА РУЛО.ГОТОВОТО РУЛО СЛОЖЕТЕ НА ПОДНОС ИЛИ ДРУГ СЪД В КОЙТО ЩЕ СЕ СЪБЕРЕ.ПО СЪЩИЯ НАЧИН НАПРАВЕТЕ И ВТОРАТА ЧАСТ ОТ КОРИТЕ.И ВТОРОТО РУЛО СЛОЖЕТЕ В ПОДНОСА.ОСТАВЕТЕ ГИ ВЪВ ФРИЗЕРА ЗА 2-3 ЧАСА  ЗА ДА СЕ СТЕГНАТ.СТЕГНАТИТЕ РУЛА НАРЕЖЕТЕ НА ПАРЧЕТА 2 СМ.РЕДЕТЕ В ТАВА С ХАРТИЯ.НАМАЖЕТЕ ГИ СЪС СМЕС ОТ РАЗБИТО ЯЙЦЕ И КИСЕЛО МЛЯКО.ПЕЧЕТЕ НА 200 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.

АКО ЖЕЛАЕТЕ СЛЕД НАРЯЗВАНЕ НА РУЛАТА  ГИ СЛОЖЕТЕ В КЕСИЯ И ГИ ВЪРНЕТЕ ВЪВ ФРИЗЕРА.ПЕЧЕТЕ ПРИ НУЖДА,БЕЗ ДА ГИ РАЗМРАЗЯВАТЕ,КАТО ГИ НАМАЗВАТЕ СЪС СЪЩАТА СМЕС ОТ ЯЙЦЕ И КИСЕЛО МЛЯКО.

АКО СЛУЧАЙНО НЕ МОЖЕТЕ ДА ГИ ИЗВАДИТЕ РУЛАТА ПРЕДИ ДА СЕ ЗАМРАЗЯТ,ГИ ИЗВАЖДАТЕ ДА СЕ ОТПУСНА 30 МИН И ГИ НАРЯЗВАТЕ НА ПАРЧЕТА.НАМАЗВАТЕ С ЯЙЦЕ И КИСЕЛО МЛЯКО И ПЕЧЕТЕ ДО ЗЛАТИСТО.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/





























 
ИЗВОР-КУЛИНАРИКА

4 коментара:

  1. А мога ли веднага да ги пека ? Без да ги замразявам !Фризера ми е малък!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз бих попитала може ли веднага да се пекат?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може,но при рязане на рулото формата се разваля.

      Изтриване
  3. За първи път попадам на вашите рецепти и тези , които успях да разгледам много ми харесаха.Много са разнообразни, интересни ,с български материали достъпни за всеки джоб.Описанието на начина на оформяне е много много подробно и точно и всеки спокойно може да направи .Независимо дали рецептите са авторски или взети от някъде важното е ,че са събрани и много лесно с едно кликване можеш де намериш това, което ти е необходимо.Браво момиче!!!!дерзай!!!!

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице