menu
събота, 26 декември 2015 г.
БАНИЧКИ
НАПРАВЕТЕ И ОСТАВЕТЕ ВЪВ ФРИЗЕРА.ПЕЧЕТЕ ПРИ НУЖДА.ВИНАГИ ЩЕ ИМАТЕ ПОД РЪКА ВКУСНИ И ПУХКАВИ БАНИЧКИ.
ПРОДУКТИ:
500 ГР.КОРИ ЗА БАНИЦА
4 ЯЙЦА
200 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
120 МЛ.ОЛИО
500 ГР.СИРЕНЕ
1 ПАКЕТЧЕ БАКПУЛВЕР
ОЩЕ:
1 ЯЙЦЕ
50 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
ПРИГОТВЯНЕ:
РАЗБИЙТЕ ЯЙЦАТА.ДОБАВЕТЕ КИСЕЛО МЛЯКО,БАКПУЛВЕР,ОЛИО И НАТРОШЕНО СИРЕНЕ НА МНОГО СИТНО.
РАЗДЕЛЕТЕ КОРИТЕ ЗА БАНИЦА НА ДВЕ ЧАСТИ С ЕДНАКЪВ БРОЙ КОРИ.
В МОЯ СЛУЧАЙ 2 ПО 8 КОРИ.ЕДНАТА ЧАСТ ПОКРИЙТЕ С КЪРПА ИЛИ СТРЕЧ ФОЛИО ДА НЕ ИЗСЪХВА.ОТ ДРУГАТА ЧАСТ ВЗИМАТЕ ЕДНА КОРА И Я НАПРЪСКВАТЕ С ОЛИО.В/У НЕЯ ВТОРА КОРА,КОЯТО НАМАЗВАТЕ С ДВЕ ПЪЛНИ ЛЪЖИЦИ ОТ СМЕСТА СЪС СИРЕНЕ.ПРОДЪЛЖЕТЕ ДА РЕДИТЕ КОРИТЕ ЕДНА В/У ДРУГА,КАТО ВСЯКА МАЖЕТЕ СЪС СМЕС ОТ СИРЕНЕ.СЛЕД НАРЕЖДАНЕ НА ВСИЧКИ 8 ОТ ПЪРВАТА ЧАСТ КОРЕ,
НАВИВАМЕ НА РУЛО.ГОТОВОТО РУЛО СЛОЖЕТЕ НА ПОДНОС ИЛИ ДРУГ СЪД В КОЙТО ЩЕ СЕ СЪБЕРЕ.ПО СЪЩИЯ НАЧИН НАПРАВЕТЕ И ВТОРАТА ЧАСТ ОТ КОРИТЕ.И ВТОРОТО РУЛО СЛОЖЕТЕ В ПОДНОСА.ОСТАВЕТЕ ГИ ВЪВ ФРИЗЕРА ЗА 2-3 ЧАСА ЗА ДА СЕ СТЕГНАТ.СТЕГНАТИТЕ РУЛА НАРЕЖЕТЕ НА ПАРЧЕТА 2 СМ.РЕДЕТЕ В ТАВА С ХАРТИЯ.НАМАЖЕТЕ ГИ СЪС СМЕС ОТ РАЗБИТО ЯЙЦЕ И КИСЕЛО МЛЯКО.ПЕЧЕТЕ НА 200 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.
АКО ЖЕЛАЕТЕ СЛЕД НАРЯЗВАНЕ НА РУЛАТА ГИ СЛОЖЕТЕ В КЕСИЯ И ГИ ВЪРНЕТЕ ВЪВ ФРИЗЕРА.ПЕЧЕТЕ ПРИ НУЖДА,БЕЗ ДА ГИ РАЗМРАЗЯВАТЕ,КАТО ГИ НАМАЗВАТЕ СЪС СЪЩАТА СМЕС ОТ ЯЙЦЕ И КИСЕЛО МЛЯКО.
АКО СЛУЧАЙНО НЕ МОЖЕТЕ ДА ГИ ИЗВАДИТЕ РУЛАТА ПРЕДИ ДА СЕ ЗАМРАЗЯТ,ГИ ИЗВАЖДАТЕ ДА СЕ ОТПУСНА 30 МИН И ГИ НАРЯЗВАТЕ НА ПАРЧЕТА.НАМАЗВАТЕ С ЯЙЦЕ И КИСЕЛО МЛЯКО И ПЕЧЕТЕ ДО ЗЛАТИСТО.
ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
30/03/2019 - 1 Comments
12/01/2016 - 5 Comments
27/02/2019 - 1 Comments
А мога ли веднага да ги пека ? Без да ги замразявам !Фризера ми е малък!
ОтговорИзтриванеИ аз бих попитала може ли веднага да се пекат?
ОтговорИзтриванеМоже,но при рязане на рулото формата се разваля.
ИзтриванеЗа първи път попадам на вашите рецепти и тези , които успях да разгледам много ми харесаха.Много са разнообразни, интересни ,с български материали достъпни за всеки джоб.Описанието на начина на оформяне е много много подробно и точно и всеки спокойно може да направи .Независимо дали рецептите са авторски или взети от някъде важното е ,че са събрани и много лесно с едно кликване можеш де намериш това, което ти е необходимо.Браво момиче!!!!дерзай!!!!
ОтговорИзтриване