menu
неделя, 27 декември 2015 г.
ПАМУК ПЕЧИВА С КОЛБАС И КАШКАВАЛ
ПРОДУКТИ:
250 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
1 Ч.ЛЗАХАР
1/2 КУБЧЕ ПРЯСНА МАЯ
1 ЯЙЦЕ
100 МЛ.ОЛИО
1 Ч.Л.СОЛ
500 ГР.БРАШНО
ОЩЕ:
100 ГР.МЕКО МАСЛО
150 ГР.НАСТЪРГАН КОЛБАС НА ЕДРО /аз съм използвала ситно нарязан шпек/
150 ГР. НАСТЪРГАН КАШКАВАЛ НА ЕДРО
РИГАН
1 ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ
СУСАМ
ПРИГОТВЯНЕ:
В 100 МЛ.ОТ ТОПЛОТО ПРЯСНО МЛЯКО РАЗТВОРЕТЕ МАЯ,ЗАХАР И 2 С.Л.БРАШНО.
ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В ОСТАНАЛОТО ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО ДОБАВЕТЕ ЯЙЦЕ,ОЛИО И ШУПНАЛАТА МАЯ.ПОСТЕПЕННО ДОБАВЕТЕ ПРЕСЯТО БРАШНО СМЕСЕНО СЪС СОЛ,ДО ЗАМЕСВАНЕ НА МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ В ТОПЛА ФУРНА 30 МИН.
БЕЗ ДА ПРИМЕСВАТЕ ТЕСТОТО,РАЗТОЧЕТЕ ПРАВОЪГЪЛНА ТЪНКА КОРА 0,5 СМ.НА 1/2 ОТ ТЕСТО НАМАЖЕТЕ МЕКО МАСЛО,ПОРЪСЕТЕ С НАСТЪРГАН КАШКАВАЛ,НАСТЪРГАН КОЛБАС И ПОРЪСЕТЕ С РИГАН.ПРИХЛУПЕТЕ С НЕ НАМАЗАНАТА ЧАСТ ТЕСТО.МИНАВАТ С ТОЧИЛКАТА ЛЕКО ПО ТЕСТОТО,ЗА ДА СЕ ЗАЛЕПЯТ ПРОДУКТИТЕ ЗА НЕГО.РАЗРЯЗВАТЕ НА ПРАВОЪГЪЛНИ ПАРЧЕТА ПО ВАШ ИЗБОР.НА ВСЯКО ПАРЧЕ В СРЕДАТА ПРАВИТЕ РАЗРЕЗ 3-4 СМ.ПРОМУШВАТЕ ЕДНАТА СТРАНЕ 2 ПЪТИ ПРЕЗ ОТВОРА.РЕДЕТЕ В ТАВА С ХАРТИЯ.БЕЗ ДА ВТАСВАТ СЕ МАЖАТ С ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ.ПЕЧЕМ НА 180 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.
ЗАПОВЯДАЙТЕВ КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
24/03/2019 - 1 Comments
03/05/2020 - 1 Comments
20/10/2015 - 1 Comments
Ако може да споделите на 180° с вентилатор ли печете, или без.
ОтговорИзтриванеАз обикновено пека питка на 170° без вентилатор и е добре. Грешка ли е, ако увелича градусите, или включа вентилатор ?!
Благодаря предварително.
Аз пекох на 180 с вентилатор.Вие както си решите.
ИзтриванеЧудесна рецепта!Благодаря!:)
ОтговорИзтриване100 мл олио ми се вижда множко,защо толкова много олио?
ОтговорИзтриванеИма теста и с по 200 мл. олио, защо Ви притеснява това. От олио тестото става, като памук.
Изтриване