menu
неделя, 27 декември 2015 г.
"МУСТАКА НА ДЯДО"
Името идва от буквалния превод на рецептата.
ПРОДУКТИ:
100 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
1/2 КУБЧЕ ПРЯСНА МАЯ /21 ГР./
1 Ч.Л.ЗАХАР
2 С.Л.БРАШНО
4 ЖЪЛТЪКА
200 ГР.МЕКО МАСЛО
КОРАТА НА 1 ЛИМОН
3 С.Л.ЗАХАР
3 С.Л.ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА
1 ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР
550 ГР.БРАШНО
ЗА ПЛЪНКА:
МАРМАЛАД ПО ВАШ ИЗБОР /МОЖЕ И ТЕЧЕН ШОКОЛАД/
МАЛКО ОРЕХИ
4 БЕЛТЪКА
200 ГР.ЗАХАР
200 ГР.СМЛЕНИ ОРЕХИ
1 СРЕДНО ГОЛЯМА ЯБЪЛКА
ПУДРА ЗАХАР
ПРИГОТВЯНЕ:
РАЗТВОРЕТЕ В ПРЯСНО МЛЯКО МАЯ,ЗАХАР И БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
СМЕСЕТЕ ЖЪЛТЪЦИ,ЗАХАР,ВАНИЛОВА ЗАХАР,ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА,КОРАТА НА ЛИМОН,МЕКО МАСЛО И РАЗБИЙТЕ С МИКСЕР.ДОБАВЕТЕ ШУПНАЛАТА МАЯ.С ПОСТЕПЕННО ДОБАВЯНЕ НА БРАШНО ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.
БЕЗ ДА ВТАСВА ТЕСТОТО РАЗДЕЛЕТЕ НА 4 ЧАСТИ/ 270 ГР./.
ВСЯКА РАЗТОЧВАТЕ НА ПРАВОЪГЪЛНА КОРА 2 ММ.НАМАЖЕТЕ С МАРМАЛАД И ПОСИПЕТЕ ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ С МАЛКО ОРЕХИ.НАВИВА СЕ ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ НА РУЛО,НО НЕ ДО СРЕДАТА.НЕКА ДА ОСТАНЕ ДВА СМ.В СРЕДАТА.РЕДЕТЕ РУЛАТА В ТАВА С ХАРТИЯ.ПО СЪЩИЯ НАЧИН НАПРАВЕТЕ И ОСТАНАЛИТЕ 3.ПОКРИЙТЕ И ГИ СЛОЖЕТЕ В ТОПЛА ФУРНА ЗА 30 МИН.
ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ РАЗБИЙТЕ НА СНЯГ БЕЛТЪЦИ.КЪМ ТЯХ ДОБАВЕТЕ ЗАХАР И ВАНИЛОВА ЗАХАР.ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА РАЗБИВАТЕ ДО РАЗТОПЯВАНЕ НА ЗАХАРТА.В ПОЛУЧЕНАТА СМЕС ДОБАВЕТЕ ОРЕХИ И ЕДНА ОБЕЛЕНА И НАСТЪРГАНА ЯБЪЛКА НА СИТНОТО НА РЕНДЕТО.РАЗБЪРКАЙТЕ БЕЗ МИКСЕР.
ИЗВАДЕТЕ РУЛАТА И ВКЛЮЧЕТЕ ФУРНАТА НА 170 ГРАДУСА.В СРЕДАТА НА ВСЯКО РУЛО СЛОЖЕТЕ ОТ СМЕСТА С ОРЕХИ.ОСТАНАЛАТА СМЕС НАНЕСЕТЕ ОТ ГОРЕ.ПЕЧЕТЕ В ЗАГРЯНА ФУРНА ДО ГОТОВНОСТ.ОЩЕ ТОПЛИ ПОРЪСЕТЕ С ПУДРА ЗАХАР.
АЗ СЕ ЗАНЕСОХ И ГИ НАВИХ ДО КРАЯ,НО СЛЕД ТОВА ГИ РАЗДАЛИЧИХ ЕДНО ОТ ДРУГА,ЗА ДА СЛОЖА ОТ ОРЕХОВАТА ПЛЪНКА.НЕ БЕШЕ ФАТАЛНО.
ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
извор-Кулинарика
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 07/01/2017 - 0 Comments
- 25/08/2014 - 1 Comments
- 15/02/2018 - 1 Comments
Страхотен
ОтговорИзтриване