menu

сряда, 13 януари 2016 г.

БУХТИ





























ПРОДУКТИ:

480-500 ГР.БРАШНО /НЕ ПОВЕЧЕ/
220 МЛ.ТОПЛА ВОДА
2 ЖЪЛТЪКА
30 ГР.РАЗТОПЕНО МАСЛО
40 ГР.ЗАХАР
20 ГР.ПРЯСНА МАЯ
КОРАТА НА 1 ЛИМОН /ИЛИ ВАНИЛОВА ЗАХАР/
ЩИПКА СОЛ
2 С.Л.РОМ /ЗАДЪЛЖИТЕЛНО/

ОЩЕ:

ОЛИО ЗА ПЪРЖЕНЕ
ПУДРА ЗАХАР ЗА ПОРЪСВАНЕ

ПРИГОТВЯНЕ:

В 100 МЛ.ОТ ТОПЛАТА ВОДА РАЗТВОРЕТЕ МАЯТА,1 С.Л.ОТ ЗАХАРТА И 2 С.Л.ОТ БРАШНОТО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В ОСТАНАЛАТА ТОПЛА ВОДА ДОБАВЕТЕ ЖЪЛТЪЦИ,РАЗТОПЕНО МАСЛО,ЛИМОНОВА КОРА,РОМ,ЩИПКА СОЛ,ШУПНАЛАТА МАЯ И С ПОСТЕПЕННО ДОБАВЯНЕ НА БРАШНО ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ 30 МИН.В ТОПЛА ФУРНА.
РАЗДЕЛЕТЕ ТЕСТОТО НА 3 РАВНИ ЧАСТИ И ОФОРМЕТЕ ТОПЧЕТА.ОСТАВЕТЕ ГИ ПОКРИТИ 10 МИН.
ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ СЛОЖЕТЕ ТИГАН С ПОВЕЧЕ ОЛИО НА БАВЕН КОТЛОН.
ВСЯКО ТОПЧЕ РАЗТОЧВАТЕ /БЕЗ ДА ПРИМЕСВАТЕ/ НА КРЪГЛА КОРА 20 СМ. /ЕДНА ПЕДЯ/.РАЗРЯЗВАТЕ,КАТО ЗА КИФЛИЧКИ НА 8.ПЪРЖИТЕ ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ ДО ЗЛАТИСТО.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

АКО ИСКАТЕ ДА СЕ СВЪРЖИТЕ С МЕН
djordjevic.vanya@gmail.com 



 МОЖЕ ДА ОФОРМИТЕ И ТАКА.














4 коментара:

  1. Ваня, не бях виждала скоро толкова примамливи бухти! Страхотни, точно като на баба ми едно време!

    ОтговорИзтриване
  2. Много благодаря,ще се радвам да ги опиташ.Лек ден.

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице