menu
!doctype>
неделя, 17 януари 2016 г.
СЛАДКИШ С МАК И КОКОС
ПРОДУКТИ:
125 ГР.МЕКО МАСЛО
300 ГР.ЗАХАР
1 ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР
4 ЯЙЦА
250 ГР.ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА
260 ГР.БРАШНО
1/2 ПАКЕТЧЕ БАКПУЛВЕР
НА ВЪРХА НА НОЖА СОДА БИКАРБОНАТ
КОРАТА НА 1 ЛИМОН
10 С.Л.ПРЯСНО МЛЯКО
5 С.Л.ОЛИО
100 ГР.КОКОСОВИ СТЪРГОТИНИ
100 ГР.СМЛЯНО МАКОВО СЕМЕ
ОЩЕ:
МАРМАЛАД
ПРИГОТВЯНЕ:
РАЗБИЙТЕ МЕКО МАСЛО СЪС ЗАХАР И ВАНИЛОВА ЗАХАР.ДОБАВЯЙТЕ ЕДНО ПО ЕДНО ЯЙЦАТА,КАТО СЛЕД ВСЯКО ДОБАВЕНО ЯЙЦЕ РАЗБИВАТЕ.
СЪЕДИНЕТЕ В СЪД ПРЕСЯТО БРАШНО,СОДА,БАКПУЛВЕР И ЛИМОНОВА КОРА.
В ДРУГ СЪД СЪЕДИНЕТЕ ПРЯСНО МЛЯКО И ОЛИО.
В ТРЕТИ СЪД САМО ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА.
КЪМ ПОЛУЧЕНАТА СМЕС ОТ ЯЙЦА,МАСЛО И ЗАХАР ДОБАВЯТЕ ПОСТЕПЕННО И ПО-МАЛКО ОТ СМЕСЕНОТО БРАШНО,ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА И ОЛИО С ПРЯСНО МЛЯКО.РАЗБИВАТЕ ПОСТОЯННО С МИКСЕР НА НИСКА СКОРОСТ.
ПРИМЕРНО 2 С.Л.БРАШНО,2 С.Л.ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА,2 С.Л ОТ МЛЯКОТО С ОЛИО И ТАКА ДО ИЗЧЕРПВАНЕ НА ПРОДУКТИТЕ.
ПОЛУЧЕНАТА СМЕС РАЗДЕЛЕТЕ НА ДВЕ.КЪМ ЕДНАТА ДОБАВЕТЕ КОКОСОВИ СТЪРГОТИНИ,КЪМ ДРУГАТА СМЛЯН МАК.РАЗБЪРКАЙТЕ БЕЗ МИКСЕР.
СИПВАТЕ ОТ ДВЕТЕ СМЕСИ,КАТО СЛАДКИШ "ЗЕБРА" В СЪД 26 СМ.НА ДЪНОТО С ХАРТИЯ И НАМАЗАНИ СТЕНИ С МАСЛО.СИПВАТЕ С ЧИРПАК /НЕ ПЪЛЕН,ОКОЛО 5-6 С.Л.ВЪТРЕ/,КАТО ЗАПОЧВАТЕ ОТ СРЕДАТА И РЕДУВАТЕ ОТ ДВЕТЕ СМЕСИ.ПЕЧЕТЕ В ЗАГРЯНА ФУРНА НА 180 ГРАДУСА ДО ГОТОВНОСТ.
ГОРЕЩИЯ СЛАДКИШ ВЕДНАГА ОБРЪЩАТЕ В/У ПОДНОС И НАМАЗВАТЕ ОБИЛНО С МАРМАЛАД ПО ВАШ ИЗБОР.
ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
АКО ИСКАТЕ ДА СЕ СВЪРЖИТЕ С МЕН
djordjevic.vanya@gmail.com
ИЗВОР КУЛИНАРИКА
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ваня,маковото семе с кафемелачка ли го смля или се продава смляно.
ОтговорИзтриванеТака го купих,смлян.Има да се продава,проверете.
Изтриване