menu
!doctype>
сряда, 27 януари 2016 г.
НАЙ-ВКУСНАТА ОРЕО ТОРТА
ПРОДУКТИ ЗА БЛАТА:
75 ГР.ШОКОЛАД ЗА ГОТВЕНЕ
80 ГР.МАСЛО
165 ГР.ЗАХАР
2 ЯЙЦА
60 ГР.БРАШНО
20 ГР.КАКАО
ЗА КРЕМА:
250 ГР.МАСКАРПОНЕ
375 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
200 ГР.ЗАХАР
200 ГР.ОРЕО БИСКВИТИ
300 ГР.СЛАДКАРСКА СМЕТАНА
10 ГР.ЖЕЛАТИН
50 МЛ.ХЛАДНА ВОДА
ЗА ДЕКОРАЦИЯ:
СМЛЕНИ ОРЕО БИСКВИТИ БЕЗ КРЕМ ИЛИ КАКАО
250 ГР.СЛАДКАРСКА СМЕТАНА
8 БР.ОРЕО БИСКВИТИ
ПРИГОТВЯНЕ:
РАЗТОПЕТЕ НА БАВЕН ОГЪН СИТНО НАРЯЗАН ШОКОЛАД И МАСЛО.ОСТАВЕТЕ НАСТРАНИ.
РАЗБИЙТЕ ДО ПОБЕЛЯВАНЕ ЯЙЦА СЪС ЗАХАР.КЪМ ТЯХ ДОБАВЕТЕ БРАШНО И КАКАО.РАЗБЪРКАЙТЕ БЕЗ МИКСЕР.КЪМ ПОЛУЧЕНАТА СМЕС ДОБАВЕТЕ И РАЗТОПЕНОТО МАСЛО С ШОКОЛАД.ПОЛУЧЕНАТА СМЕС СИПЕТЕ ВЪВ ФОРМА ЗА ТОРТА 20 СМ.,С ХАРИЯ НА ДЪНОТО.ПЕЧЕТЕ В ЗАГРЯНА ФУРНА НА 180 ГРАДУСА ОКОЛО 20 МИН.ИЗВАДЕТЕ БЛАТА И ОСТАВЕТЕ ДА ИЗСТИНЕ.
В ЧИСТА КЕСИЯ СЛОЖЕТЕ БИСКВИТИТЕ ОРЕО,И ГИ НАЧУПЕТЕ С ЧУК ЗА ПЪРЖОЛИ НА ПО-ЕДРИ ПАРЧЕТА.
В СЪД СМЕСЕТЕ ЖЕЛАТИН С 50 МЛ.ХЛАДНА ВОДА.ОСТАВЕТЕ 10 МИН.
В ДРУГ СЪД СМЕСЕТЕ МАСКАРПОНЕ,ЗАХАР И КИСЕЛО МЛЯКО,И РАЗБЪРКАЙТЕ С МИКСЕР ДО ПОЛУЧАВАНЕ НА ПУХКАВ КРЕМ.РАЗБИЙТЕ СМЕТАНА И Я ДОБАВЕТЕ КЪМ КРЕМА С МАСКАРПОНЕ.СЛОЖЕТЕ ЖЕЛАТИНА НА КОТЛОНА САМО КОЛКОТО ДА СЕ РАЗТОПИ.ВЗЕМЕТЕ 1 С.Л.ОТ ПОЛУЧЕНИЯ КРЕМ И Я ДОБАВЕТЕ КЪМ РАЗТОПЕНИЯ ЖЕЛАТИНА.РАЗБЪРКАЙТЕ И ЦЯЛОТО КОЛИЧЕСТВО СИПЕТЕ В КРЕМА.ДОБАВЕТЕ И НАТРОШЕНИТЕ БИСКВИТИ.
В ПОДНОС СЛОЖЕТЕ ОХЛАДЕНИЯ БЛАТ.ОКОЛО НЕГО СЛОЖЕТЕ РИНГА ОТ ФОРМАТА.СИПЕТЕ КРЕМА И РАВНОМЕРНО РАЗПРЕДЕЛЕТЕ В/У БЛАТА.ОСТАВЕТЕ ТОРТАТА ПОНЕ 3 ЧАСА В ХЛАДИЛНИК.ПОСИПЕТЕ СЪС СМЛЕНИ БИСКВИТИ ИЛИ КАКАО.ОТСТРАНЕТЕ ВНИМАТЕЛНО РИНГА,КАТО ПЪРВО С НОЖА ВНИМАТЕЛНО МИНЕТЕ С НЕГО М/У РИНГА И ТОРТАТА.РАЗБИЙТЕ СМЕТАНА И ШПРИЦОВАЙТЕ РОЗИЧКИ.В/У ВСЯКА СЛОЖЕТЕ 1/2 БИСКВИТА ОРЕО.
ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
АКО ИСКАТЕ ДА СЕ СВЪРЖИТЕ С МЕН
djordjevic.vanya@gmail.com
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Здравейте Ваня. Вчера направих тази торта за рожденият ден на синът ми, всички много я харесаха но аз лично не съм доволна от резултата...
ОтговорИзтриванеБлата беше много твърд и по средата изглеждаше един такъв "тегъв"... според вас каква ми е грешката...пише да се пече 20мин но да ви призная аз го пеках може би 40мин защото беше суров или по скоро течен...
Кремът ми се получи, мисля че е беше стегнал достатъчно желатина или беше малко за това количество крем... ще се радвам да ми дадене някои препоръки. Лек ден
При мен блата се получи много добре. В моите рецепти точността на мерките са на първо място. Мисля,че това е проблема, в не добре измерените продукти.
Изтриване