menu
събота, 2 януари 2016 г.
ПЕКАРСКИ КИФЛИ
ПРОДУКТИ:
670-700 ГР.БРАШНО
20 ГР.МАЯ
1 Ч.Л.СОЛ
1 Ч.Л.ЗАХАР
250 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
100 ГР.СВИНКА МАС
25 МЛ.ОЛИО
1 ЯЙЦЕ
100 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
ОЩЕ:
ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ
ЗА ПЛЪНКА:
ЛОКУМ
САЛАМ,КАШКАВАЛ,ЛЮТЕНИЦА
САМО КАШКАВАЛ
СИРЕНЕ
МАРМАЛАД
И ДР.
АЗ ИМАМ И ПРАЗНИ.ЧУДНИ СА.
ПРИГОТВЯНЕ:
В ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО РАЗТВОРЕТЕ МАЯ,ЗАХАР И 2 С.Л.ОТ БРАШНОТО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В СЪД СМЕСЕТЕ ЯЙЦЕ,ОЛИО,СВИНСКА МАС,КИСЕЛО МЛЯКО.РАЗБЪРКАЙТЕ И ДОБАВЕТЕ ШУПНАЛАТА МАЯ.ПОСТЕПЕННО ДОБАВЕТЕ И БРАШНОТО СМЕСЕНО СЪС СОЛ.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ ГО В ТОПЛА ФУРНА ЗА 30 МИН.
РАЗДЕЛЕТЕ ТЕСТОТО НА ТОПЧЕТА /85 ГР./.ВСЯКО РАЗТОЧВАТЕ ПРОДЪЛГОВАТО И КОЛКОТО МОЖЕТЕ ПО-ТЪНКО.СЛОЖЕТЕ ПЛЪНКА ПО ВАШ ИЗБОР.НАВИВАТЕ КИФЛИЧКАТА И РЕДИТЕ В ТАВА С ХАРТИЯ.ГОТОВИТЕ КИФЛИ ОСТАВЕТЕ 15 МИН.МАЖЕТЕ С ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ И ПЕЧЕТЕ НА 200 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.КИФЛИЧКИТЕ СЪС СЛАДКА ПЛЪНКА ПОРЪСЕТЕ ОЩЕ ТОПЛИ С ПУДРА ЗАХАР.
ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
ИЗВОР-ЛА КУЗИНЕ
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 17/05/2016 - 1 Comments
- 28/05/2021 - 0 Comments
- 28/10/2015 - 0 Comments
Наистина са чудни.Аз направих с няколко плънки-яйце и сирене, мармалад и лютеница и шунка, всички са много вкусни.
ОтговорИзтриванеПрекрасни са с всякаква плънка.
ОтговорИзтриванесвинската мас разтопена ли трябва да е или не?
ОтговорИзтриванеНа стайна температура :)
ОтговорИзтриванеРазкошни стават с всякаква плънка! Благодаря !
ОтговорИзтриванеТези искам с мармалад!
ОтговорИзтриванеМаята суха ли е или кубче?
ОтговорИзтриване