menu

събота, 2 януари 2016 г.

ПЕКАРСКИ КИФЛИ





ПРОДУКТИ:

670-700 ГР.БРАШНО
20 ГР.МАЯ
1 Ч.Л.СОЛ
1 Ч.Л.ЗАХАР
250 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
100 ГР.СВИНКА МАС
25 МЛ.ОЛИО
1 ЯЙЦЕ
100 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО

ОЩЕ:

ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ

ЗА ПЛЪНКА:

ЛОКУМ
САЛАМ,КАШКАВАЛ,ЛЮТЕНИЦА
САМО КАШКАВАЛ
СИРЕНЕ
МАРМАЛАД
И ДР.
АЗ ИМАМ И ПРАЗНИ.ЧУДНИ СА.

ПРИГОТВЯНЕ:

В ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО РАЗТВОРЕТЕ МАЯ,ЗАХАР И 2 С.Л.ОТ БРАШНОТО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В СЪД СМЕСЕТЕ ЯЙЦЕ,ОЛИО,СВИНСКА МАС,КИСЕЛО МЛЯКО.РАЗБЪРКАЙТЕ И ДОБАВЕТЕ ШУПНАЛАТА МАЯ.ПОСТЕПЕННО ДОБАВЕТЕ И БРАШНОТО СМЕСЕНО СЪС СОЛ.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ ГО В ТОПЛА ФУРНА ЗА 30 МИН.
РАЗДЕЛЕТЕ ТЕСТОТО НА ТОПЧЕТА /85 ГР./.ВСЯКО РАЗТОЧВАТЕ ПРОДЪЛГОВАТО И КОЛКОТО МОЖЕТЕ ПО-ТЪНКО.СЛОЖЕТЕ ПЛЪНКА ПО ВАШ ИЗБОР.НАВИВАТЕ КИФЛИЧКАТА И РЕДИТЕ В ТАВА С ХАРТИЯ.ГОТОВИТЕ КИФЛИ ОСТАВЕТЕ 15 МИН.МАЖЕТЕ С ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ И ПЕЧЕТЕ НА 200 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.КИФЛИЧКИТЕ СЪС СЛАДКА ПЛЪНКА ПОРЪСЕТЕ ОЩЕ ТОПЛИ С ПУДРА ЗАХАР.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
























ИЗВОР-ЛА КУЗИНЕ

7 коментара:

  1. Наистина са чудни.Аз направих с няколко плънки-яйце и сирене, мармалад и лютеница и шунка, всички са много вкусни.

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасни са с всякаква плънка.

    ОтговорИзтриване
  3. свинската мас разтопена ли трябва да е или не?

    ОтговорИзтриване
  4. На стайна температура :)

    ОтговорИзтриване
  5. Разкошни стават с всякаква плънка! Благодаря !

    ОтговорИзтриване
  6. Маята суха ли е или кубче?

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице