menu

петък, 19 февруари 2016 г.

Филджан сарми за неопитни домакини.


>


Продукти:

1 СРЕДНА ГЛАВА КИСЕЛО ЗЕЛЕ

500 ГР.КАЙМА /СМЕС,САМО СВИНСКА ИЛИ ТЕЛЕШКА/
1 ГЛАВА ЛУК
200 ГР.ОРИЗ
2 Ч.Л.ЧЕРВЕН ПИПЕР
СОЛ
ВЕГЕТА
ЧУБРИЦА
ЧЕР ПИПЕР

100 мл.доматено пюре
вода

Продукти за запръжка:

100 мл.олио
1 с.л.брашно
1 с.л.червен пипер

дафинов лист
пушено месо

Приготвяне:

КИСЕЛОТО ЗЕЛЕ СЕ РАЗДЕЛЯ НА ЛИСТОВЕ.ОТСТРАНЕТЕ ДЕБЕЛИТЕ ЖИЛКИ В НАЧАЛОТО НА ВСЕКИ ЛИСТ.СРЕДАТА НА ЗЕЛКАТА ИМА МНОГО МАЛКИ ЛИСТИ,МОЖЕ ДА ГИ ОСТАВИТЕ ЗА САЛАТА.ПРЕЦЕНЕТЕ ДАЛИ Е СОЛЕНО ИЛИ КИСЕЛО И АКО ИМА НУЖДА ГО ИЗКИСНЕТЕ ЗА 2-3 ЧАСА В ХЛАДНА ВОДА.

НАРЕЖЕТЕ ГЛАВА ЛУК НА СИТНО.ЗАПЪРЖЕТЕ В 5-6 С.Л.ОЛИО ДО ЗЛАТИСТО.ДОБАВЕТЕ КАЙМА И НЕЯ ЗАПЪРЖЕТЕ.СЛЕД ТОВА ДОБАВЕТЕ ПОДПРАВКИ ПО ВАШ ВКУС И ОРИЗ.РАЗБЪРКАЙТЕ И ДОБАВЕТЕ 2 Ч.Л.ЧЕРВЕН ПИПЕР.ЗАПЪРЖЕТЕ ЗА КРАТКО И ОТСТРАНЕТЕ ОТ КОТЛОНА.СЕГА ИДВА МОМЕНТА В КОЙТО АЗ СЛАГАМ 2 ГОЛЕМИ СКИЛИДКИ ПАСИРАН ЧЕСЪН И 100 ГР.ПУШЕНО МЕСО /В МОЯ СЛУЧАЙ ШПЕК/.АКО НЕ ЖЕЛАЕТЕ МОЖЕ ДА ПРОПУСНЕТЕ ТЕЗИ ПРОДУКТИ,НО ГИ ПРЕПОРЪЧВАМ,ПРИДАВАТ СТРАХОТЕН ВКУС!

Взимате един лист кисело зеле и го слагате във филджана /малка чаша за кафе/.Слагате 1 с.л.от сместа и затваряте с излизащите краища на киселото зеле. Притискате с ръка за да се стегнат сармите  и обръщате чашката за да излезе сармата. Редите сармите една до друга в тава 30 см. или в тенджера на редове. М/у сармите може да сложите и парченца пушено месо. Добавете няколко дафинови листа и залейте с вода смесена с доматено пюре /толкова колкото да покриете сармите с вода. Покрийте ги с малките листа от средата на зелката. Печете с фолио на 180 градуса около 1.30 мин.
В съд на котлона запържете олио,брашно и червен пипер.
Извадете тавата от фурната и махнете фолиото. Ако се е изпарила водата добавете още малко. Залейте сармите със запръжката и върнете във фурната за още 20-30 мен.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

























извор-Кулинарика

1 коментар:

Zu-zu погачице